Hap en Tap logo zonder streep

Aardbeientiramisu

11 jul 2014 | Gebak en koekjes, Zoet

Mijn collega had onlangs een overblijfsel van haar dessertenbuffet mee naar het werk. Cupcakes, citroentaart, aardbeientiramisu,… Teveel om van alles te proeven… en dus hield ik het bij een stukje van dat laatste: ten eerste, ik ben dol op aardbeien en ten tweede, deze was niet gemaakt met de traditionele lange vingers maar met chocoladebiscuit en afgewerkt met chocoladeschilfers. Bingo! The best of both worlds!

Ik proefde en proefde en schepte stiekem nog een stukje uit de kom. Mmmmmh! Dit wou én zou ik ook eens maken. Receptje gevraagd én gekregen en hoppa, aan de slag. Omdat de glazen kom mij te ‘gewoontjes’ was, maakte ik de tiramisu op 3 ‘wijzen’: in de vorm van een grote taart, in individuele minitaartjes en in miniglaasjes, ideaal als begeleider voor bij de koffie.

Met andere woorden, je kan hier alle kanten mee uit. Maar genoeg gepalaverd. Pas de blabla, des résultats ! Nu op je TO DO-lijstje zetten, nu de aardbeien zo lekker (en) goedkoop zijn!

Ingrediënten

Voor de biscuit:
3 eieren
80 g suiker
50 g bloem
10 g bakpoeder
20 g cacaopoeder
Zout

600 g aardbeien
300 g mascarpone
100 g suiker
1 pakje vanillesuiker
250 ml room
1 el citroensap

Voor de afwerking:
Handvol chocoladeschilfers
Aardbeiensiroop
Handvol munt

Bereidingswijze

Voor de biscuit:
Verwarm de oven voor op 200° C. Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop de eidooiers en de suiker schuimig. Voeg bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en schep goed om. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door.

Stort het biscuitdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de biscuit afkoelen op een rooster en snij in rechthoeken die even groot zijn als de schaal waarin je de tiramisu maakt. Dit recept gaat uit van een schaal van 15 x 20 cm.

Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en mix de helft fijn met het citroensap.

Meng de mascarpone met de suiker en de vanillesuiker. Schep de aardbeienpuree door de mascarpone. Klop de room stijf en schep ‘m door de aardbeien-mascarponecrème. Spatel er voorzichtig de helft van de overgebleven aardbeien (in stukjes gesneden) door.

Leg een plak biscuit in de schaal en bestrijk met de aardbeiencrème. Dek af met een tweede plak biscuit en opnieuw een laag aardbeiencrème. Werk in laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag aardbeiencrème en zet minstens 3 uur koel weg in de koelkast. Werk af met een handvol aardbeien, een scheutje aardbeiensiroop, munt en chocoladeschilfers.

Tip:
Weinig tijd? Maak de tiramisu dan met kant-en-klare hotelcake.

Bron: recept van de website Libelle Lekker.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.550 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Aardbeientiramisu

by Myriam time to read: 2 min
0