Hap en Tap logo zonder streep
Kersenbavarois

Kersenbavarois

4 jul 2014 | Dessert, Zoet

Ik spendeer héél veel tijd on-line: op Facebook, Twitter en last but not least, op Pinterest,… Het maakt deel uit van mijn job. Het inspireert mij. En dus kom ik héél veel lekkere dingen tegen.

Wat ik dan meestal doe: ik sla het recept op als PDF in een map met de welluidende naam “Must Make”. Die map is op haar onderverdeeld in categorieën: hapjes, voorgerechten, soepen, …, desserten. Die laatste map alleen al telt… hou jullie vast… 311 recepten die ik nog wil maken…  Misschien moet ik een jaar loopbaanonderbreking nemen.

En zo vergaat het mij dus ook op Pinterest. Daar heb ik ‘maar’ 2 mappen: 1 Food Already Made en 1 Food Must Make. Die laatste is dus 10 keer zo groot als de eerste… So many things to do, so little time.

Heel af en toe slaag ik er evenwel in om iets direct te maken. Ik zie iets en binnen de week slaag ik erin om het op mijn planning te zetten. Wel, dit was er zo eentje. Vorige week zien voorbijkomen en deze week al gemaakt, gefotografeerd en geblogd. Een hele prestatie. Speekmedaille voor mezelf!

Dat dit lekker is, daar hoef ik niet over uit te weiden. De foto spreekt voor zich… Mmmmmmmh!

Ingrediënten voor 8 personen

3 blaadjes gelatine (12 g)
150 g kersen
200 ml slagroom
40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
150 g yoghurt
30 g pure chocolade
8 plakken chocoladecake
100 ml kersenlikeur

Bereiding

Laat de gelatine in koud water weken.

Snij de kersen in stukken. Hou enkele kersen apart voor de garnering.

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Meng de vanillesuiker en stukjes kers door de yoghurt.

Knijp de gelatine goed uit en meng onder 50 m warme kersenlikeur. Laat even afkoelen.

Hak de chocolade grof en voeg samen met de opgeklopte slagroom onder de yoghurt. Voeg er voorzichtig het afgekoelde gelatinemengsel onder.

Stans met een uitsteekvormpje rondjes uit de plakjes chocoladecake. Bekleed de uitsteekvormen met plasticfolie en leg er een schijfje cake in. Schep er het yoghurtmengsel op en strijk de bovenkant glad. Laat in de koelkast opstijven.

Serveren

Haal uit de serveerringen, verwijder de plasticfolie en beleg met kersen die even zijn gepocheerd in de resterende kersenlikeur. Serveer onmiddellijk!

Bron: recept van Njam TV.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.696 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Caroline Brouwer

    Wauw, dit ga ik zeker een keertje maken, ziet er zo lekker uit! En je foto is fantastisch, dat licht op die kersen….

    Antwoord
  2. Myriammm

    Als zo'n leuk compliment van jou komt, Caroline, dan telt dat dubbel voor mij. Smakelijk!

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Kersenbavarois

by Myriam time to read: 1 min
2