Hap en Tap logo zonder streep

Slow fudge met pistaches en dulce de leche

9 feb 2015 | Sneukelingskes, Zoet

De hemel op aarde bestaat wel degelijk. En je hoeft er niet eens ver en hard naar te zoeken. Hij komt gewoon te voorschijn onder de vorm de heerlijkste fudge na 1 uurtje in de slow cooker!

De laatste tijd passeert het ene na het andere recept voor fudge in de groep van De Slowcookers op Facebook. Nu had ik nog nooit fudge gemaakt en/of gegeten. Kan je je dat voorstellen? Dat kon toch niet? Een snelle blik op het recept leerde me dat het bovendien heel eenvoudig te maken is. Meer was er niet nodig om mij overstag te doen gaan. En het was de ideale gelegenheid om die grote pot nog eens uit mijn berging te gaan halen… Ik gebruik dat ding veel te weinig!

Zie je deze fudge ook wel zitten, maar heb je geen slowcooker? Volgens mij lukt het in een antikleefpan op het vuur op de allerlaagste stand ook wel. Gewoon heel regelmatig roeren zodat het goedje niet aanbrandt.

Ingrediënten

150 g witte chocolade
225 g melkchocolade
1 blikje gezoete, gecondenseerde melk
2 el poedersuiker
2 el Cuarenta y Tres
Een hand gehakte pistaches
1 blikje dulce de leche van Nestlé (zoals in dit recept gebruikt)

Werkwijze

Doe alle ingrediënten tot en met de pistaches in de slowcooker en programmeer vervolgens de pot 1 uur op high of 2 uur op low.

Laat het deksel van de pot af en roer het mengsel elke 10-15 minuten even goed door.

Bekleed ondertussen een bakvorm met bakpapier om hier vervolgens het mengsel in te kunnen storten. Hierna dient de fudge ongeveer een nachtje te stollen in de koelkast.

Smeer er de volgende dag dan nog een dun laagje dulce de leche over uit en maak een mes warm onder de warme kraan en snijd de fudge in blokjes.

Bron: recept gevonden in de besloten Facebook groep De Slowcookers.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.591 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

 1. Sophia Toch

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  Antwoord
 2. Ageeth eet en kookt

  Een vraagje over de bereiding; "doe alle ingrediënten in de slowcooker".Maar wanneer ik verder lees kom ik tot de conclussie zonder het blikje dulce de leche, want dat wordt gebruikt als garnering. Begrijp ik het dan goed?

  Antwoord
 3. Hap & Tap

  Dag Ageeth,
  Inderdaad. Je doet alle ingrediënten tot en met de pistaches in de slowcooker. De dag daarna breng je dan nog een laagje dulce de leche (die je zelf maakt of kant en klaar koopt in een blik) aan.
  Succes!
  Myriam

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Slow fudge met pistaches en dulce de leche

by Myriam time to read: 1 min
4