Lente vandaag! OK. OK. Je hoort me niet klagen. De lente hangt al een tijdje in de lucht en de temperaturen zijn al aardig opgeklommen de laatste weken. Maar vandaag is het officieel: L.E.N.T.E!
En dat vier ik graag met een lentefris dessertje: een panna cotta, maar dan wel in een speciale versie, met kokosmelk en witte chocolade. Uiteraard afgewerkt met fruit, nog niet van eigen bodem, maar binnenkort. Dan werk ik deze af met een Beervelds aardbeitje!
Nodig voor 8 personen
Voor de panna cotta:
200 g room
300 g kokosmelk
100 g suiker
100 g witte chocolade
1 vanillestok
2 blaadjes gelatine
Voor de gel van passie & mango:
1,5 dl mangocoulis
1,5 dl passievruchtencoulis
100 g suiker
3 g agar-agar
Voor de garnituren:
24 verse frambozen
Lemoncress
Brunoise van mango
Pistachenootjes
Bereiding
Voor de panna cotta:
Week de gelatine in koud water.
Breng de room, de doormidden gesneden en leeggeschraapte vanillestok, de suiker en de kokosmelk aan de kook.
Laat de witte chocolade smelten in de warme room en voeg de gelatine toe.
Haal de vanillestok eruit en laat afkoelen. (Indien je de panna cotta te warm in de potjes giet, dan krijg je velvorming).
Giet in een glas of kommetje en laat opstijven.
Voor de gel van passie & mango:
Breng alles samen aan de kook en laat opstijven.
Cutter tot een gladde gel in de blender.
Voor de garnituren:
Snijd de mango in mooie brunoise.
Werk het dessert af met de lemon cress, brunoise van mango, frambozen, pistachenootjes en de gel van passievruchten en mango.
Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.
Dit gerechtje oogt heel mooi! Kan niet anders dan smaken.
Sarah – Tasting Lifestyle
http://tastinglifestyle.blogspot.be
Hallo!
Wat een heerlijk gerecht! Dit zou ik graag willen maken met Kerst.
Maar ik vroeg me af waar ik lemon cress kan krijgen? Wat is een eventuele vervanger?
Alvast bedankt en fijne feestdagen
Dag Daphne
Ik weet niet waar je woont, natuurlijk, maar je kan deze cresssoort vast en zeker vinden in gespecialiseerde groenten- en fruitzaken of in horecazaken. Er zijn er bepaalde waar je als particulier ook binnenkan zoals Horeca Totaal in Brugge. In regio Gent vind je de cress vast en zeker bij http://www.fruit4you.be.
Succes en smakelijk!
Myriam
Dag Myriam,
Het was gelukt! Heel erg bedankt, het was een enorm succes!
Dat doet me plezier! 🙂
Myriam voor de panna cotta zijn het ook hier de gelatineblaadjes van horeca total uit de blauwe doos?
Jazeker, Lena. Succes!
Hallo Myriam, mooi nagerechtje! Even een vraagje…dat rode bolletje op de mango brunoise, wat is dat ?
Alvast bedankt!
Dat was, denk ik, een beetje gel van framboos. Op dezelfde manier gemaakt als de gel van passievrucht en mango.
Smakelijk en succes!