Panna cotta van kokosmelk, mango, passievruchten en frambozen

door | mrt 21, 2014 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Panna Cotta frambozen

Lente vandaag! OK. OK. Je hoort me niet klagen. De lente hangt al een tijdje in de lucht en de temperaturen zijn al aardig opgeklommen de laatste weken. Maar vandaag is het officieel: L.E.N.T.E!

En dat vier ik graag met een lentefris dessertje: een panna cotta, maar dan wel in een speciale versie, met kokosmelk en witte chocolade. Uiteraard afgewerkt met fruit, nog niet van eigen bodem, maar binnenkort. Dan werk ik deze af met een Beervelds aardbeitje!

Nodig voor 8 personen

Voor de panna cotta:
200 g room
300 g kokosmelk
100 g suiker
100 g witte chocolade
1 vanillestok
2 blaadjes gelatine

Voor de gel van passie & mango:
1,5 dl mangocoulis
1,5 dl passievruchtencoulis
100 g suiker
3 g agar-agar

Voor de garnituren:
24 verse frambozen
Lemoncress
Brunoise van mango
Pistachenootjes

Bereiding

Voor de panna cotta:
Week de gelatine in koud water.
Breng de room, de doormidden gesneden en leeggeschraapte vanillestok, de suiker en de kokosmelk aan de kook.
Laat de witte chocolade smelten in de warme room en voeg de gelatine toe.
Haal de vanillestok eruit en laat afkoelen. (Indien je de panna cotta te warm in de potjes giet, dan krijg je velvorming).
Giet in een glas of kommetje en laat opstijven.

Voor de gel van passie & mango:
Breng alles samen aan de kook en laat opstijven.
Cutter tot een gladde gel in de blender.

Voor de garnituren:
Snijd de mango in mooie brunoise.
Werk het dessert af met de lemon cress, brunoise van mango, frambozen, pistachenootjes en de gel van passievruchten en mango.

Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.040 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

9 Reacties

  1. Daphne van Daal

    Hallo!

    Wat een heerlijk gerecht! Dit zou ik graag willen maken met Kerst.
    Maar ik vroeg me af waar ik lemon cress kan krijgen? Wat is een eventuele vervanger?

    Alvast bedankt en fijne feestdagen

    Antwoord
  2. Myriam Minne

    Dag Daphne
    Ik weet niet waar je woont, natuurlijk, maar je kan deze cresssoort vast en zeker vinden in gespecialiseerde groenten- en fruitzaken of in horecazaken. Er zijn er bepaalde waar je als particulier ook binnenkan zoals Horeca Totaal in Brugge. In regio Gent vind je de cress vast en zeker bij http://www.fruit4you.be.
    Succes en smakelijk!
    Myriam

    Antwoord
  3. Daphne van Daal

    Dag Myriam,

    Het was gelukt! Heel erg bedankt, het was een enorm succes!

    Antwoord
  4. hallaert lena

    Myriam voor de panna cotta zijn het ook hier de gelatineblaadjes van horeca total uit de blauwe doos?

    Antwoord
  5. Assunta

    Hallo Myriam, mooi nagerechtje! Even een vraagje…dat rode bolletje op de mango brunoise, wat is dat ?
    Alvast bedankt!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat was, denk ik, een beetje gel van framboos. Op dezelfde manier gemaakt als de gel van passievrucht en mango.
      Smakelijk en succes!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Panna cotta van kokosmelk, mango, passievruchten en frambozen

by Myriam time to read: 1 min
9
%d bloggers liken dit: