Ingrediënten voor 4 porties witte chocolade en passievruchten mousse
100 g witte chocolade
2 eieren
35 g superfijne griessuiker
Het vruchtvlees van 3 verse passievruchten, plus extra voor de afwerking
200 ml slagroom
Een 12-tal verse frambozen
Werkwijze
Smelt de witte chocolade en laat lichtjes afkoelen.
Klop met een elektrische mixer de dooiers en griessuiker tot een dik en bleek mengsel.
Spatel de helft van het passievruchten vruchtvlees onder de dooiermengeling gevolgd door de helft van de gesmolten witte chocolade. Herhaal met de resterende passievruchten en chocolade. Let op, wanneer de chocolade nog te warm is, dan kan de mengeling gaan schiften.
Klop de room op tot er zich zachte pieken vormen en spatel de opgeklopte room onder de passievruchten mengeling.
Klop in een aparte kom de eiwitten tot zich stevige pieken vormen en spatel de opgeklopte eiwitten onder de passievruchten-room mengeling.
Lepel de mousse in een grote glazen kom of kleinere glaasjes en zet minstens 4 uur in de koelkast. Een hele nacht mag ook.
Voor het serveren sprenkel je nog wat extra passievruchten pulp over de mousse. Werk af met frambozen.
Bron: recept van de Australische Monday Morning Cooking Club.