Hap en Tap logo zonder streep
Bella Rosa

Bella Rosa

17 apr 2022 | Dessert, Zoet

Het verschil tussen een kok en een chef is voor mij dat een kok kan koken, maar dat een chef zelf nieuwe recepten kan creëren. Ik heb mateloos respect voor chefs die gewoon proeven en ingrediënten toevoegen en/of weglaten tot een recept op punt staat. Zelf ben ik maar een gewone kok. Ik vind recepten en maak die na. Zelden of nooit vind ik dingen uit. Tot vorige week, toen ik deze Bella Rosa zelf helemaal from scratch maakte. En ik weet het: eigen stoef stinkt, maar ik ben hier megatrots op. Het was écht lekker en van de eerste keer geslaagd. Speekmedaille voor mezelf! Maakt dat van mij nu een chef? Bijlange niet. 1 zwaluw maakt de lente niet he, mannekes!

Ik kreeg van een Nederlandse webshop met Italiaanse delicatessen de vraag of ze me een Colomba, een typisch Italiaans paasbrood mochten opsturen. Nou, neen, dat vond ik maar zonde. Het enige dat ik daarmee kon doen was een story maken, maar die verdwijnt alweer na 24 uur en dus een beetje sneu voor die mensen. En dus vroeg ik of ze me niets anders konden opsturen, iets waarmee ik aan de slag kon en een recept mee kon maken. Ze stelden me zelf de pistache pasta met witte chocolade uit Sicilië voor. Maar ik mocht nog meer kiezen. Dat hoefden ze me geen 2 keer te zeggen! Ik koos ook nog voor een bokaaltje frambozenjam en voor een zakje cantuccini met pistache. En het resultaat? Deze Bella Rosa! (De rode veloursspray om de roos af te werken bestelde ik bij A La Tarte).

De rozenvorm die ik gebruikte, is van Pavoni en is pokkeduur. Gelukkig was dit al de 2de keer dat ik hem gebruikte. De vorige keer was in een dessertbord. Maar kijk, ik vond voor jullie ook een mooie rozenvorm bij A La Tarte voor een fractie van de prijs. You can thank me later!

Bella Rosa

Bella Rosa

Bella Rosa

Gang Nagerecht
Porties 6 stuks

Equipment

  • 1 Blender
  • 1 staande mixer (type KitchenAid)

Ingrediënten
  

Voor het inzetstuk

  • Frambozenjam

Voor de witte chocolademousse met pistache:

  • 90 g mascarpone
  • 150 g volle room
  • 60 g eiwit
  • 60 g fijne suiker
  • 150 g pistache pasta met witte chocolade
  • 2 blaadjes gelatine (van ca. 3 g/blaadje)

Voor de bodem:

  • 250 g cantuccini met pistaches  (Eén heel pak)
  • 90 g roomboter, gesmolten

Voor de afwerking:

  • Rode velvetspray
  • 6 tl fijngehakte pistaches

Instructies
 

Voor het inzetstuk:

  • Verwarm de frambozenjam lichtjes in de microgolf tot hij min of meer vloeibaar wordt en schep hem dan in 6 halve bollen met een diameter van ca. 3,6 cm.
  • Laat helemaal opstijven in de diepvries.

Voor de witte chocolademousse met pistache:

  • Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Knijp de gelatine uit en smelt 'm kort in de microgolf op lage temperatuur.
  • Roer de geweekte gelatine onder de mascarpone en voeg er de pistache pasta met witte chocolade aan toe. Warm die eerst even kort op in de microgolf zodat hij makkelijker mengt.
  • Klop het eiwit tot schuim, voeg de suiker toe en klop tot de korrel verdwenen is.
  • Meng met de eerste massa en spatel er de half opgeklopte room onder.
  • Giet in vormpjes tot halfweg. Steek er nu het inzetstuk in en vul verder aan met mousse. Vries in (bij voorkeur gedurende 1 nacht).

Voor de bodem:

  • Maal de cantuccini koeken fijn in de keukenmachine of verkruimel ze met de hand of met een deegroller.
  • Doe de koekkruimels in een kom.
  • Smelt de roomboter en voeg deze toe aan de koekkruimels.
  • Schep alles goed door en zet het mengsel even opzij.
  • Verdeel de kruimels over de bodems van 6 uitsteekringen met dezelfde diameter als de onderkant van je silicone vormen en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de bodems een uurtje in de koelkast.

Afwerking:

  • Haal de diepgevroren rozen uit de siliconevormen.
  • Spuit er meteen rode velvetspray over.
  • Zet de rozen nu op de bodems en laat ze ontdooien gedurende een 4-tal uur in de koelkast.
  • Werk net voor het serveren af met fijngehakte pistaches.

Notities

Als je de pistache pasta niet wil kopen, dan kan je ook gewoon gesmolten witte chocolade gebruiken waardoor je 1 el pistache pasta geroerd hebt.
Trefwoord cantuccini, frambozenjam, mousse, pistachenoten, pistachepasta, pistaches, velvetspray, witte chocolade

Bron: recept gecreëerd door me, myself and I!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.486 andere abonnees

ARCHIEF

10 Reacties

  1. Carine

    Whowww… lijkt me een zalig recept. Is er eentje om op mijn “to do” lijstje te zetten.
    Fijne paaszondag 😍

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Succes en smakelijk, Carine, wanneer je ze maakt.
      Fijne Pasen ook voor jou!

      Antwoord
  2. Angélique

    Zo, om verliefd 😍op te worden, wat ziet dit er prachtig uit. Dat het ook nog heel erg lekker is, geloof ik zo😋

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Het zou perfect passen bij moederdag, bedenk ik net. 😉

      Antwoord
  3. karine

    wauw, zo schoon gedaan Myriam, dikke pluim chef, meer dan verdiend 🙂
    Zonnige Pasen gewenst!!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dankjewel, Karine. Vrolijke én lekkere paasdagen voor jou!

      Antwoord
  4. Bianca IJdema

    ha Myriam, ik ga vandaag het recept uitproberen. Heb net de mooie bakvorm roos binnen gekregen. Ik heb pistache creme in huis, maar die is zonder witte chocola. Onderaan het recept schrijf je dat je ook witte chocolade kunt smelten en er een eetlepel pistache creme doorheen kan doen. Hoeveel witte chocolade heb je dan nodig?
    Hartelijke groet, Bianca

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Sorry dat ik nu pas reageer, Bianca, maar ik zat in Londen zonder laptop.
      Je gebruikt in dat geval 135 g chocolade en 1 eetlepel pistachepasta van 15 g. Zo kom je ook aan die 150 g die je nodig hebt.
      Succes!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

Bella Rosa

by Myriam Minne time to read: 3 min
10