Wat heb ik nu weer gedaan? Mezelf op kosten jagen, sowieso. Ik werd vorige maand lid van de Instagram groep Snap My Cake, een groep van Franstalige bakaccounts die elke maand samen een uitdaging aangaan. Vorige maand luidde die als volgt: bak iets met een florale of kruidige toets en zet die bloemen of kruiden mee op de foto. Ik maakte toen rozentarteletjes en bestelde eetbare roosjes in Nederland waarvoor ik diep in de buidel moest tasten. De opdracht deze maand is: bak een travelcake en insinueer een menselijke aanwezigheid op de foto. En ook nu weer moest ik shoppen. Ik vond een heel mooie pistache travelcake met frambozenvulling op Pinterest en wilde alleen die nog maar maken. Ik ben dan zo’n grote Piet Precies dat ik die vorm MOET kopen. Sorry A La Tarte voor deze “ontrouw”!
Ik bedacht meteen dat ik als menselijke toets mijn hand flou in de achtergrond kon zetten terwijl ik de travelcake afwerkte met een framboos. Ik ga dan zelfs zo ver dat ik aan mijn nagelstyliste vraag om een frambozenrood kleurtje… Perfectionist tot in de kist, that’s me! Wat vinden jullie: is mijn opdracht geslaagd?
PS Ik mag deze travelcake pas om 18u delen op mijn Instagram account (dan publiceren alle leden van de Snap My Cake groep hun foto). Zetten jullie even jullie wekker om mijn foto te liken? 😜 En check zeker ook eens alle andere accounts die deelnemen aan deze challenge. ’t is de moeite om te volgen!
Pistache travelcake met frambozenvulling
Ingrediënten
Voor de pistache travelcake:
- 112 g bloem
- 2 eieren
- 80 g suiker
- 2,5 g bakpoeder
- 45 g gesmolten boter
- 60 g room
- 2 el pistachepasta
Voor de frambozenvulling:
- 140 g diepvriesframbozen
- 1 el suiker
- 3 g pectine NH
Voor het glazuur:
- 200 g witte chocolade
- 30 g neutrale plantaardige olie
- 1 el pistachepasta
Afwerking:
- Gehakte pistaches
- Verse frambozen
- Eetbare bloemen
Instructies
Voor de pistache travelcake:
- Beboter en bebloem de vorm.
- Klop in een kom de eieren los met de suiker, voeg de pistachepasta toe, vervolgens de bloem gezeefd met het bakpoeder, de vloeibare room en tot slot de gesmolten boter.
- Giet het mengsel in de vorm en bak op 160° C gedurende 40 min.
- Eenmaal uit de oven haal je de cake uit de vorm, verwijder je de tube en laat je hem afkoelen.
Voor de frambozenvulling:
- Doe de bevroren frambozen in een steelpan en breng aan de kook. Meng de suiker en de NH pectine en roer die erdoor. Laat even goed doorkoken.
- Laat afkoelen, schep de vulling in een spuitzak en spuit in de holte van de cake.
Voor het glazuur:
- Smelt de chocolade, voeg de olie en pistachepasta toe en meng goed. Giet het glazuur vervolgens over de cake zodat hij rondom mooi bedekt is.
Afwerking:
- Versier de travelcake met gehakte pistachenoten, frambozen en eetbare bloemetjes.
Bron: recept afkomstig van de website Gourmet BCG.
Beste Myriam,
Mijn pistachenoten moesten op, en met zo’n heerlijk recept, daar ga je meteen mee aan de slag!
Vandaag jouw heerlijke cake gemaakt! Verrassend met de frambozen in het midden en de witte chocolade glazuur!
Fijne zondag.
Groet,
Jozephina
Dat doet me heel veel plezier, Jozephina! Zo leuk om te lezen dat je zo snel met mijn recept aan de slag gaat.
Merci!
😋 Der Kuchen sieht traumhaft aus, er ist dir wie immer super gelungen!
Beider Köstlichkeit muss man aufpassen, dass man den Kuchen nicht ganz alleine auf isst.
Danke und viele Grüße,
Gabriel