Madeleines met lavendel en honing

door | mrt 9, 2020 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Madeleines met lavendel en honing

Vandaag ben ik jarig. Vooral geen gelukwensen! Op mijn leeftijd verjaar je liever niet meer. Anderzijds, zoals ik onlangs nog schreef, elk nadeel heb se voordeel en het voordeel van mijn gezegende leeftijd is dat ik een pak ervaring heb. Zo wéét ik dat je het beslag van madeleines een nacht moet laten rusten. Maar Donna Hay had hier in haar recept voor madeleines met lavendel en honing met geen woord over gerept en dus vertrouwde ik op de Baking Queen en bakte mijn eerste tray met madeleines met lavendel meteen. Fout! Fout! Fout! Les geleerd: voortaan vertrouw ik – bij twijfel – alleen nog op mijn ervaring/kennis. ?

 

Madeleines met lavendel en honing

 

Recept voor madeleines met lavendel en honing

(Voor)bereiding: ± 15 min
Rusten: 1 nacht
Baktijd: ± 8-10 min
Afkoelen: ± 3 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 12 madeleines:
75 g bloem, gezeefd
1/2 tl bakpoeder, gezeefd
75 g fijne kristalsuiker
1 tl eetbare gedroogde lavendel (ik kocht mijn potje bij The Flavorshop)
2 eieren
80 g ongezouten boter, gesmolten
1 tl honing
1 tl vanillepasta of vanille-extract

Voor de lavendelsuiker:
110 g kristalsuiker
2 tl eetbare gedroogde lavendel

 

Werkwijze

Wrijf voor de lavendelsuiker de suiker en lavendel in een middelgrote kom tussen je vingertoppen om ze te mengen. Zet apart.

Vet 12 madeleinevormpjes van 30 ml licht in. Klop de bloem, het bakpoeder, de suiker, lavendel, eieren, boter, honing en vanille in een grote kom tot een glad beslag. Laat dit beslag 1 nacht in de koelkast rusten! Verwarm de oven voor op 180° C. Schep het beslag in de vormpjes en zet 8-10 min in de oven of tot de madeleines gerezen en goudbruin zijn.

Haal uit de vormpjes, leg ze nog warm in de kom lavendelsuiker en schep voorzichtig om, zodat ze rondom bedekt zijn. Leg de madeleines met lavendel op taartroosters om af te koelen en dien op.

 

Bron: recept van Donna Hay in Modern Baking.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.991 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

2 Reacties

  1. Christine

    Waarom moet het deeg voor de madeleines een nacht rusten?
    Ik heb dat nog nooit gedaan maar misschien mis ik daardoor ook de perfecte madeleine.

    Wat was het effect van het madeleinedeeg niet te laten rusten? Ze zien er op de foto niet mislukt uit.

    Toch een gelukkige verjaardag gewenst

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Christine
      De madeleines op de foto zijn die gemaakt van het deeg dat een nacht gerust heeft, vandaar dat ze er niet mislukt uitzien. 😉
      De madeleines die ik meteen gebakken heb hadden geen mooie bult, geen mooie kleur (bleekscheten zoals wij hier zeggen) en ook de textuur was niet zoals ze moet zijn.
      Toch bedankt! 🙂
      Succes!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7  +  3  =  

Madeleines met lavendel en honing

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: