- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Madeleines met lavendel en honing

Madeleines met lavendel en honing

Vandaag ben ik jarig. Vooral geen gelukwensen! Op mijn leeftijd verjaar je liever niet meer. Anderzijds, zoals ik onlangs nog schreef, elk nadeel heb se voordeel en het voordeel van mijn gezegende leeftijd is dat ik een pak ervaring heb. Zo wéét ik dat je het beslag van madeleines een nacht moet laten rusten. Maar Donna Hay had hier in haar recept voor madeleines met lavendel en honing met geen woord over gerept en dus vertrouwde ik op de Baking Queen en bakte mijn eerste tray met madeleines met lavendel meteen. Fout! Fout! Fout! Les geleerd: voortaan vertrouw ik – bij twijfel – alleen nog op mijn ervaring/kennis. ?

 

Madeleines met lavendel en honing

 

Recept voor madeleines met lavendel en honing

(Voor)bereiding: ± 15 min
Rusten: 1 nacht
Baktijd: ± 8-10 min
Afkoelen: ± 3 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 12 madeleines:
75 g bloem, gezeefd
1/2 tl bakpoeder, gezeefd
75 g fijne kristalsuiker
1 tl eetbare gedroogde lavendel (ik kocht mijn potje bij The Flavorshop)
2 eieren
80 g ongezouten boter, gesmolten
1 tl honing
1 tl vanillepasta of vanille-extract

Voor de lavendelsuiker:
110 g kristalsuiker
2 tl eetbare gedroogde lavendel

 

Werkwijze

Wrijf voor de lavendelsuiker de suiker en lavendel in een middelgrote kom tussen je vingertoppen om ze te mengen. Zet apart.

Vet 12 madeleinevormpjes van 30 ml licht in. Klop de bloem, het bakpoeder, de suiker, lavendel, eieren, boter, honing en vanille in een grote kom tot een glad beslag. Laat dit beslag 1 nacht in de koelkast rusten! Verwarm de oven voor op 180° C. Schep het beslag in de vormpjes en zet 8-10 min in de oven of tot de madeleines gerezen en goudbruin zijn.

Haal uit de vormpjes, leg ze nog warm in de kom lavendelsuiker en schep voorzichtig om, zodat ze rondom bedekt zijn. Leg de madeleines met lavendel op taartroosters om af te koelen en dien op.

 

Bron: recept van Donna Hay in Modern Baking.

Related Post