Hap en Tap logo zonder streep
Aardbeiensoepje met lichte slagroom

Aardbeiensoepje met lichte slagroom

18 sep 2019 | Dessert, Zoet

Het is zover! Ze zijn aan mijn keuken begonnen. ‘Ze’ is tot nu mijn zoon die het langverwachte raam is komen plaatsen en Jelle Van Melle die mijn oude keuken vakkundig afgebroken heeft. Wil je de werken meevolgen? Dat kan! Ik plaats dagelijks een update in mijn Instagram stories. Maar dat betekent dus wel dat ik even niet kan koken. Het enige dat dringend was, was mijn 2de recept voor Campina. Als Campina ambassadrice word ik verondersteld om 2 foto’s per maand te publiceren op Instagram. Mijn eerste publiceerde ik al op 1 september, maar ik moest dus nog een tweede voorzien. Bij gebrek aan potten, pannen en ovenschalen (die zaten allemaal al netjes in dozen in mijn garage), beperkte ik me tot een snel dessertje: frezen met slagroom, maar dan met iets meer Hap & Tap gehalte. Een aardbeiensoepje met lichte slagroom dus.

Ik vond mijn inspiratie op een van mijn favoriete websites waarvoor ik met plezier betaal: L’Académie du Goût. Daarop staan duizenden recepten voor grote chefs en patissiers zoals Alain Ducasse, Paul Bocuse en (mijn favorietje) Christophe Michalak. Dit recept komt echter van een chef die me totaal onbekend is: Akrame Benallal. Onbekend is onbemind, maar ondertussen heeft deze 2-sterren chef mijn hart helemaal veroverd. Want wat een fijn recept is dit aardbeiensoepje met lichte slagroom zeg! Ik kreeg het compliment van manlief dat dit dessert op zondagmiddag lekkerder was dan het dessert ’s avonds in de business seats van KAA Gent. Kan tellen, niet?

Ik serveerde het in 2 van mijn nieuwe handgemaakte borden van Christiaen Ceramics. Ik vind ze beiden even mooi en kan niet kiezen. En jullie? Welk bord draagt jullie voorkeur weg?

 

Aardbeiensoepje met lichte slagroom

 

Recept voor aardbeiensoepje met lichte slagroom

(Voor)bereiding: 15 min
Rusten: 3 uur
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Voor de lichte slagroom:
400 g volle room (ik gebruikte de slagroom 40% vet van Campina)
100 g water
50 g bloemsuiker

Voor het aardbeiensoepje:
1 kg aardbeien
1 limoen
50 g griessuiker

Voor de afwerking:
1 scheutje olijfolie (ik gebruikte mijn #gekregen fles Pure extra vierge olijfolie van Casa Astrid)
Atsina cress

 

Werkwijze

Voor de lichte slagroom:
Meng in een mengkom de room, het water en de bloemsuiker met een klopper. Giet de bereiding in een espumafles met behulp van een trechter en steek er een gaspatroon op. Leg de espumafles in de koelkast gedurende 2 uur.

Voor het aardbeiensoepje:
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Houd 16 aardbeien apart voor de afwerking en gebruik 800 g voor het soepje. Rasp de zeste van een 1/2 limoen en pers 40 g limoensap. Mix de aardbeien in de blender of met een staafmixer met de suiker, het limoensap en de -zeste. Bewaar in de koelkast gedurende 1 uur.

Voor de afwerking:
Snijd de 16 aardbeien in 4. Schenk het aardbeiensoepje in diepe borden. Voeg de gesneden aardbeien toe en spuit er met de espumafles een toef slagroom op. Rasp er de zeste van de andere limoenhelft over. Werk af met een scheutje olijfolie en enkele takjes Atsina Cress en geniet.

 

Aardbeiensoepje met lichte slagroom

 

Bron: recept van Akrame Benallal voor L’Académie du Goût.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 3.788 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Aardbeiensoepje met lichte slagroom

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: