Aardbeien met roomwafeltjes en granité van aardbei

Lochristi is niet alleen de streek van de bloemen (gelukkig maar want groene vingers heb ik totaal niet!), maar ook en vooral van de aardbeien. Elk jaar kijk ik dan ook reikhalzend uit naar de verkiezing van Miss Aardbei in Beervelde, want die luidt officieel de start van het aardbeienseizoen en de dagelijkse aardbeienmarkt in! Morgen is het zover, dan mag een of andere lokale schone het kroontje opzetten, maar belangrijker dus, dan zijn ze er weer, laat ons een beetje chauvinistisch zijn, de allerallerlekkerste aardbeien van heel België! Ze zullen nog vaak aan bod komen op deze blog.

 
Aardbeien met roomwafeltjes en granité van aardbei

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Voor de wafeltjes
250 g volle room
125 g bloem
80 g boter
2 eieren
een snufje zout
1 zakje vanillesuiker

Voor de granité
250 g aardbeien
220 g water
75 g suiker

Voor de salade
320 g aardbeien
1 eetlepel suiker
een scheutje vodka
zwarte peper
enkele blaadjes verse munt

Voor de vanilleroom
2 dl volle room
1 vanillestokje

Aan de slag (letterlijk)

Splits voor het wafelbeslag de eieren. Klop de eiwitten stijf en houd de dooiers apart. Klop de room in een aparte kom half op. Spatel vervolgens de eierdooiers onder de room met een snuifje zout en de vanillesuiker. Smelt de boter en spatel ook die erdoor, gevolgd door de gezeefde bloem. Meng tenslotte ook zeer voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag.

Mix voor de granité de aardbeien met het water en de suiker. Plaats enkele uren in het vriesvak.

Snijd voor de salade de aardbeien in stukjes en meng er de suiker door. Doe er wat zwarte peper bij en werk af met de vodka en de gesnipperde munt.

Snijd de vanillestok middendoor en schraap er de pitjes uit. Doe die bij de room en klop alles op.

Bak kleine wafeltjes van het beslag in een wafelijzer. Met de opgegeven hoeveelheid bekom je ca. 18 wafeltjes.

Schik een wafeltje op het bord. Lepel er aardbeien overheen en vervolgens wat van de room. Neem de granité uit het vriesvak en schraap met een lepel lekkere ijskristallen over het gerechtje.

Tip: geen tijd of zin om wafeltjes te bakken? Vervang die dan gewoon door fijne boterwafeltjes (lukken), kant-en-klaar te koop.

Bron: website Lekker van bij Ons.

Related Post

Tags: , ,

Aardbeien met roomwafeltjes en granité van aardbei

by Myriam Minne time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: