Hap en Tap logo zonder streep
Frambozenkrans met amandelcrumble

Frambozenkrans met amandelcrumble

15 sep 2019 | Gebak en koekjes, Zoet

Het is van 12 mei geleden dat ik nog een recept geblogd heb van mijn favoriete Franse bakboek Super Gâteaux. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen met deze frambozenkrans met amandelcrumble. Dit is na de cheesecake met lemon curd, de citroen bundtcake, de chocoladetaart met pindakaas en de zoete taart met rood fruit al het 5de recept uit dit boek en nog ga ik niet stoppen. Wat een lekkere taarten zijn dit allemaal, zeg! Ook deze frambozenkrans met amandelcrumble was niet anders. En alle recepten kloppen bovendien als een bus.

 

Frambozenkrans met amandelcrumble

 

Recept voor frambozenkrans met amandelcrumble

(Voor)bereiding: 1 uur 30 min
Bereiding: 35 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor de frambozenkrans:
125 g boter
275 g fijne griessuiker
1 tl fijngeraspte citroenzeste
1 tl vanillepasta of -extract
3 eieren
150 g patisseriebloem
75 g zelfrijzend bakmeel
1/4 tl bicarbonaat
125 ml melk
125 g frambozen
1 tl bloemsuiker

Voor de amandelcrumble:
150 g patisseriebloem
60 g amandelpoeder
75 g rietsuiker
75 g fijne griessuiker
125 g koude boter, in blokjes
20 g havermoutvlokken
25 g amandelschilfers

 

Frambozenkrans met amandelcrumble

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180° C. Boter een tulbandvorm van 20 cm diameter met hoge opstaande rand (10 cm) en verwijderbare bodem in.

Klop de boter, de suiker, de zeste en de vanillepasta in de elektrische mixer tot je een bleek en luchtig mengsel krijgt. Klop er de eieren een voor een onder, waarbij je niet langer klopt dan nodig. Voeg vervolgens de gezeefde droge ingrediënten en de melk toe en klop op lage snelheid. Wanneer alle ingrediënten gemengd zijn, klop je gedurende 1 min op middelhoge snelheid tot je een glad en bleek beslag bekomt. Vul de vorm met een lepel en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart gedurende 20 min.

Bereid ondertussen de amandelcrumble.

Haal de taart uit de oven en verdeel er snel de frambozen over, waarbij je ze zachtjes in het deeg drukt en vervolgens de amandelcrumble.

Bak de frambozenkrans nog 30 min verder: de punt van een mes in het midden van de taart moet er schoon en droog uitkomen.

Laat de frambozenkrans 10 min afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Laat volledig afkoelen op een rooster. Bestrooi met bloemsuiker.

 

Voor de amandelcrumble:
Meng de bloem, het amandelpoeder en de suikersoorten in een mengkom. Meng er met de vingertoppen de boter onder tot je een deeg bekomt dat eruit ziet als fijn zand.

Voeg de havermoutvlokken en amandelschilfers toe. Meng met de hand. Je moet stukken van verschillende afmetingen bekomen.

 

Frambozenkrans met amandelcrumble

 

Bron: recept vertaald uit het boek Super Gâteaux.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.720 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Frambozenkrans met amandelcrumble

by Myriam Minne time to read: 2 min
0