Hap en Tap logo zonder streep
Snoepje van langoustine met Comté en basilicum

Snoepje van langoustine met Comté en basilicum

6 jan 2017 | Hapjes

Er is de laatste tijd nogal wat te doen in het bloggerslandschap over gratis producten. Céline van Cuisine Céline stopte zelfs met bloggen doordat alles haar te commercieel werd en onlangs gaf ook Kelly van Tales from the Crib aan dat ze in 2017 niet meer gaat samenwerken met bedrijven. Hoe spring ik hiermee om?

Simpel. Ik blog alleen over dingen waar ik voor de volle 100% achtersta. Ik ga hier heus niet positief zitten doen over ‘iets’ omdat ik het gekregen heb. Concreet betekent dit dat er nogal wat dingen geleverd worden ten huize Hap & Tap die nooit aan bod (zullen) komen. Neem nu kant-en-klare dingen, zoals pakweg de rice crackers of koffiecapsules die ik onlangs kreeg (ik heb trouwens een koffiezetapparaat dat op koffiebonen werkt). Die mogen nog zo goed en/of lekker zijn, ik review nooit kant-en-klare producten. En dingen die me niet kunnen overtuigen, komen er ook niet op. Zo kreeg ik ooit een emmertje met champignons, waarvan ik 2 keer zou kunnen oogsten. Mijn eerste champignonoogst was indrukwekkend, mijn tweede om bij te schreien. Misschien lag het aan mijn gebrek aan groene vingers, maar ik zweeg in alle talen over mijn champignonavontuur…

Bovendien ben ik altijd eerlijk en schrijf het ook neer wanneer ik iets gekregen heb. Ik wil elke volger recht in de ogen kunnen kijken en ga heus mijn ziel(tje) niet verkopen voor een gratis product of restaurantbezoek. Zoals vandaag. Ik kreeg die Comté Entremont thuisgestuurd. En er zaten receptideetjes bij. Wel, dat snoepje van langoustine met de desbetreffende kaas zag er heerlijk uit. En niet veel werk. En dus het ideale hapje voor mijn Valentijnsmenu. Dus, waarom zou ik dit nu niet maken, proeven en bloggen? Wat is daar mis mee? Maar als jullie daar een andere mening over hebben, deel die gerust in commentaar. Ik sta open voor (opbouwende) kritiek!

 

Snoepje van langoustine met Comté en basilicum

 

Nodig voor 12 snoepjes van langoustine met Comté

500 g Comté Entremont
12 vellen filodeeg
200 g gesmolten boter
24 blaadjes basilicum
12 langoustines
5 cl olijfolie
Enkele kwartjes gedroogde tomaat

 

Snoepje van langoustine met Comté en basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd 12 staafjes Comté Entremont van ongeveer 40 g elk. Pel de langoustines.

Beboter elk vel filodeeg, leg er een langoustine op en bedek met een blaadje basilicum, een staafje Comté Entremont en opnieuw een blaadje basilicum. Rol het geheel op als een snoepje.

Bak in de oven tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten. Dit duurt zo’n 10 min.

Verwarm de olijfolie, fruit er de gedroogde tomaten enkele minuten in en mix.

Dien de snoepjes onmiddellijk op met de tomatencoulis.

 

Snoepje van langoustine met Comté en basilicum

 

Bron: recept van Entremont.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.479 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Valère Stas

    Gezonde redenering! Zo kan iedereen er mee doen wat hij of zij wil.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Snoepje van langoustine met Comté en basilicum

by Myriam Minne time to read: 2 min
1