Tomates d’amour

Het moeten niet altijd moeilijke en lange recepten zijn op Hap & Tap, toch? Zolang als ’t maar lekker en origineel is…

Dit is er zo eentje. Naar analogie met de pommes d’amour die ik op de kermis altijd placht te eten, zijn er nu deze kerstomaatjes met een karamellaagje rond. Onderdompelen in zwarte of witte sesamzaadjes, mosterdzaadjes of fijngehakte pistachenootjes en klaar is Kees!

Nodig

250 g kerstomaatjes
2 kl witte sesamzaadjes
2 kl zwarte sesamzaadjes
2 kl gehakte pistachenootjes
2 kl mosterdzaadjes
200 g suiker
100 ml water
2 el balsamicoazijn (ik gebruikte witte, omdat ik de donkere niet meteen kon vinden)

Werkwijze

Doe het water met de suiker in een kookpot en breng het mengsel aan de kook.
Wanneer de suiker is opgelost, voeg je de balsamicoazijn toe.
Laat koken tot de karamel klaar is.
Doe de verschillende zaadjes en nootjes in borden.
Prik de tomaatjes op een prikker en dompel ze in de zaadjes.
Zet ze neer op een vel bakpapier tot je ze serveert.

Bron: eigen mengeling van 2 recepten, van CuisineAZ en van Journal des Femmes

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Tomates d’amour

by Myriam time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: