Fast karamelijs (zonder ijsmachine)

Toen ik dit recept vorige week tegenkwam in de weekendbijlage van De Gentenaar, kon ik moeilijk geloven wat er geschreven stond: “Omdat je gecondenseerde melk met suiker en alcohol gebruikt, komt het ijs schepklaar uit de diepvries.” Dit was te mooi om waar te zijn! Geen ijsmachine nodig en niet om de haverklap in het mengsel moeten roeren? Dat MOEST ik proberen en wel snel. Want dit was écht poepsimpel. Vergeef mij de terminologie.

Wel, het is 100% waar, wat er in de gazet staat: dit ijs komt schepklaar uit de doos, wat helaas vaak niet het geval is met ijs, zelfs al heb je dat in de ijsmachine gedraaid! Het is dus een echte must-make. Iedereen kan dit. En het is lekkerrrrrrrr. Een minpuntje: het is een bommetje. Zowel een caloriebommetje (ook al zitten er geen eieren en geen suiker in) als een smaakbommetje! Als je op dieet bent, klik dan nu meteen weg en bekijk mijn foto niet. 😉

Nodig

300 ml room
175 ml gecondenseerde melk
2 el karamelsaus (ik gebruikte die van Imperial)
2 el koffielikeur (ik koos voor Tia Maria, met Kahlua zou het ook lukken)
1 kl vanille-extract

Doen

Klop alle ingrediënten samen tot een zachte, luchtige massa en schep die in een container die je luchtdicht kunt afsluiten. Zet die minstens 6 uur in de diepvries. Langer mag ook.

Omdat je gecondenseerde melk met suiker en alcohol gebruikt, komt het ijs schepklaar uit de diepvries.

Je kunt er altijd gehakte noten en extra saus over gieten. Ik koos voor pecannoten, maar met brésilienne moet het ook lekker zijn, volgens mij.

Bron: recept van Fillejea (Instagram: @fillieee) uit de weekendbijlage van De Gentenaar van 23-24 mei.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Fast karamelijs (zonder ijsmachine)

by Myriam time to read: 1 min
8
%d bloggers liken dit: