Toen ik dit recept vorige week tegenkwam in de weekendbijlage van De Gentenaar, kon ik moeilijk geloven wat er geschreven stond: “Omdat je gecondenseerde melk met suiker en alcohol gebruikt, komt het ijs schepklaar uit de diepvries.” Dit was te mooi om waar te zijn! Geen ijsmachine nodig en niet om de haverklap in het mengsel moeten roeren? Dat MOEST ik proberen en wel snel. Want dit was écht poepsimpel. Vergeef mij de terminologie.
Wel, het is 100% waar, wat er in de gazet staat: dit ijs komt schepklaar uit de doos, wat helaas vaak niet het geval is met ijs, zelfs al heb je dat in de ijsmachine gedraaid! Het is dus een echte must-make. Iedereen kan dit. En het is lekkerrrrrrrr. Een minpuntje: het is een bommetje. Zowel een caloriebommetje (ook al zitten er geen eieren en geen suiker in) als een smaakbommetje! Als je op dieet bent, klik dan nu meteen weg en bekijk mijn foto niet. 😉
Nodig
300 ml room
175 ml gecondenseerde melk
2 el karamelsaus (ik gebruikte die van Imperial)
2 el koffielikeur (ik koos voor Tia Maria, met Kahlua zou het ook lukken)
1 kl vanille-extract
Doen
Klop alle ingrediënten samen tot een zachte, luchtige massa en schep die in een container die je luchtdicht kunt afsluiten. Zet die minstens 6 uur in de diepvries. Langer mag ook.
Omdat je gecondenseerde melk met suiker en alcohol gebruikt, komt het ijs schepklaar uit de diepvries.
Je kunt er altijd gehakte noten en extra saus over gieten. Ik koos voor pecannoten, maar met brésilienne moet het ook lekker zijn, volgens mij.
Bron: recept van Fillejea (Instagram: @fillieee) uit de weekendbijlage van De Gentenaar van 23-24 mei.
Dat kan alleen maar lekker zijn !
haha, dat komt goed uit, ik heb net fudge gemaakt en heb nog 200 ml gecondenseerde melk over, dus terug een excuus om met mijn restje dit recept eens uit te proberen. Bedankt Myriam
Toeval bestaat niet, Christine! This is meant to be! 😉
Inderdaad Peggy, keilekker zelfs! 🙂
hoi myriam, ik heb deze gemaakt dit weekend maar ipv koffielikeur met amaretto….
en ja hoor: super lekker!
binnenkort schrijf ik er iets over en verwijs ik zeker naar jouw blog!
liefs
Och, dat doet me plezier, Bakdame!! 🙂
x
Zou dit ook lukken met gezoete gecondenseerde kokosmelk?
Ik weet niet of kokos en karamel een goede match is… Eerlijk gezegd, ik heb hier mijn bedenkingen bij.
Waarom zou je dat doen? Ben je lactose-intolerant?
Groetjes
Myriam
Ik zou graag willen weten of de gecondenseerde melk gezoet is. Ik bedoel de dikke.
De gecondenseerde melk was inderdaad gezoet. (Ik zou eigenlijk niet weten waar ik ongezoete zou kunnen vinden).
Succes!