Geluk schuilt vaak in een klein hoekje. Voor mij is dat mijn sifon. Ik gebruik ‘m regelmatig en graag. Vooral als ik gasten heb, haal ik ‘m steevast boven. Een hapje met extra luchtigheid, een espumaatje als tussendoortje of nog een schuimpje als extraatje bij het dessert… ’t heeft iets, vind ik. En ’t is maar een kleine moeite.
Neem nu dit hapje. Dit is echt keisimpel en supersnel klaar. Maar dankzij de espumafles toch speciaal. En nee hoor, ik heb geen aandelen bij Isi… 😉
Nodig voor 4 hapjes
1 sneetje toastbrood van Harry’s
100 g Brie de Meaux
100 g magere melk
Voor de afwerking:
4 groene blaadjes naar keuze
Balsamicocrème
Werkwijze
Breng de melk met de Brie aan de kook tot de Brie gesmolten is. Mix en zeef door.
Laat afkoelen. Giet de Briemelkmengeling in de sifon en steek 2 gaspatronen op. Goed schudden.
Rol het toastbrood dun uit met een deegrol. Steek er met een uitsteekring 4 cirkel uit. Bak die krokant in de boter. Laat uitdruppen op keukenpapier.
Spuit net voor het serveren een laagje Briemousse op de toastjes. Werk af met een druppeltje balsamicocrème en een groen blaadje.
Bron: recept van David Selen.