Wanneer ik bij de kapper zit, dan lees ik niet in de roddelblaadjes, maar zit ik wat te Facebooken, Instagrammen en Pinteresten op mijn gsm. En zo gebeurde het dat ik vrijdag dit recept tegenkwam. Slechts 3 ingrediënten voor een ijsje en geen ijsmachine nodig? Dat zou ik eens snel maken, sie.
En zo geschiedde. Vrijdag recept gespot, zaterdag recept gemaakt (nadat ik uiteraard eerst op jacht ging op zoek naar passende potjes om het ijs in te presenteren, die kocht ik in een pracht van een kookwinkel in het dorp van Oosterzele, of all places! Hoe ik daar terecht kwam, komt aan bod in een volgende blogpost. Het is een lang verhaal.) en vandaag al geblogd.
Ingrediënten
150g aardbeien
500g Griekse yoghurt
⅔ blikje gezoete gecondenseerde melk
Bereiding
Pureer de helft van de aardbeien met de gecondenseerde melk. Snijd de andere helft in kleine stukjes en meng beide door de yoghurt.
Doe het mengsel in een plastic bak met deksel in de vriezer. Roer het regelmatig door om ijskristallen te vermijden.
Na ca. 4 à 5 uur bekom je stevig ijs. Wanneer het helemaal hard bevroren is, kan je het 15 à 20 min vooraf uit de vriezer halen om het schepbaar te maken.
Het vocht in de aardbeien zorgt ervoor dat de stukjes aardbei vrij hard worden. Mocht je dit niet lekker vinden, dan kan je alle aardbeien pureren en door de yoghurt mengen.
Hoe meer vet in de yoghurt, hoe romiger en zachter het ijs.
Hoewel het ijs niet ontzettend roze kleurt, heeft een delicate aardbeiensmaak. Natuurlijk kun je er altijd nog extra fruit doorheen roeren.
51.08358793.8275698
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Laden...
0 reacties