Een tijdje geleden ontving ik van Alpro een mooi pakket met de nieuwe ‘yoghurts’ van My Mild and Creamy. Ik kreeg er ineens ook allerlei toppings (donkere chocoladekrullen, muesli, gedroogde veenbessen, geraspte kokos, pecannoten,…) bij, kwestie dat ik de verschillende varianten naar hartelust kon pimpen om zo mijn favoriete ontbijtcombinatie te maken.
Het pakket kwam als geroepen, want ik stond net voor mijn premarathonweek en dat betekent de eerste 3 dagen geen koolhydraten en dus geen bokes als ontbijt. Elke dag proefde ik een andere variant en, eerlijk, ze waren stuk voor stuk heel lekker. Ik zou niet weten welke ik het liefste lustte.
Maar toen al, was ik aan het denken wat er met de My Mild and Creamy als dessert te doen zou zijn… Tjah, ik weet het, ik zal nooit veranderen… Dessertaddict tot in de kist. 😉
Nu, meer dan 1 maand na de marathon, is het er eindelijk van gekomen om aan de slag te gaan. En wat blijkt? My Mild and Creamy is een superveelzijdig product: lekker als ontbijt of tussendoortje en overheerlijk verwerkt in een bavarois zoals deze bv.
Nodig voor 12 glaasjes
375 g Alpro Mild & Creamy met aardbeien en rabarber
125 ml Alpro om op te kloppen
3 el suiker
Sap van 1 limoen
2 eiwitten
6 g geweekte gelatine
250 g verse aardbeien, waarvan de helft in blokjes en de helft gemixt
Voor de afwerking:
Enkele takjes munt
Enkele aardbeien
Werkwijze
Laat de gelatine en de suiker smelten in het limoensap en voeg 2 el water toe. Meng er de Alpro Mild & Creamy, de gemixte aardbeien en 125 ml lobbig geklopte Alpro om op te kloppen onder, gevolgd door de opgeklopte eiwitten.
Meng er de stukjes aardbei onder, verdeel in potjes of glaasjes en werk af met munt en aardbeien.
Bron: recept uit Smaak nr 68.
Hallo met veel heel veel genoegen lees ik uw blogs/ recepten, mijn vraag is heeft u meerdere recepten vwb alpro bavarois zou fantastisch zijn dank groet nico
Dag Nico,
Neen, dat heb ik helaas niet. Zoals je kan zien is dat al een recept van 2014. Toen was ik nog geen ambassadrice van Campina. Sinds ik dat wel ben, mag ik niet meer met plantaardige alternatieven werken. 😉
Groetjes,
Myriam