Hap en Tap logo zonder streep
Parmahapje

Parmahapje met granité van watermeloen

17 apr 2015 | Aperitief, Hapjes

Zoals jullie wellicht weten, ben ik van plan om mijn blog helemaal overhoop te gooien. Ik ben binnenkort 3 jaar aan het bloggen en dat heeft zo zijn consequenties:
– De receptenlijst is ellenlang geworden: meer dan 600 recepten staan er ondertussen online.
– De layout is verouderd. Allez, dat vind ik toch. Ik ben die cupcake in de header beu.
– Die slogan ‘ik loop omdat ik graag eet’ is ook niet meer van toepassing, want ik loop niet meer…
Kortom ik ben aan vernieuwing toe.

Maar maak jullie geen zorgen. Alle recepten, hoe oud (en lelijk gefotografeerd) ook, blijven online staan. Alleen ga ik proberen om de receptenindeling wat eenvoudiger te maken. Ook ga ik aan elk recept een aantal sterren toekennen: 1 ster voor eenvoudig tot 3 sterren voor uitdagend(er).

Mijn ervaring leert mij dat jullie het liefst eenvoudige gerechten lezen, terwijl mijn voorkeur eigenlijk uitgaat naar de technische en meer gevorderde recepten. Om jullie tevreden te stellen, heb ik dit gemaakt: 1. het is supereenvoudig, en 2. het is een hapje met kaas (en daar zijn jullie dol op zo blijkt: mijn glaasje met geitenkaas en Gandaham is het op één na meest bekeken hapje ever, goed voor meer dan 11.000 pageviews). Welnu, vervang de geitenkaas door feta, de Gandaham door parmaham en de abrikozen door een gratiné van watermeloen en dan krijg je dit toppertje!

Nodig voor 4 personen

1/4 watermeloen
60 g feta
40 g rucola
4 sneetjes Parmaham
1 handvol pijnboompitten
5 muntblaadjes
Versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwijder de schil en de pitten van de meloen en snijd in blokjes. Mix de watermeloen en voeg er de gehakte munt aan toe.

Schep het mengsel in een afsluitbare pot die geschikt is voor de diepvries. Schep om met een vork zodra de randen bevriezen. Herhaal dit elk halfuur tot het mengsel op sneeuw lijkt.

Verbrokkel de feta en kruid met versgemalen peper. Snijd de parmaham in fijne reepjes. Rooster de pijnboompitten.

Afwerking

Verdeel de raketsla en parmaham over kleine glaasjes. Strooi er de pijnboompitten en feta over. Net voor het serveren voeg je er enkele eetlepels granité aan toe. Serveer onmiddellijk.

Bron: recept van Njam TV.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.482 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Christine De Weerd

    Ik hield mijn hart al vast toen ik je eerste zinnen van je verslag las. Oh nee dacht ik nu moet ik al die recepten nog opslaan. Maar gelukkig blijft alles staan. Ik vond de blog prima zo, maar veel succes met de vernieuwing
    Christine

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Parmahapje met granité van watermeloen

by Myriam time to read: 1 min
2