Salade van oesterzwammen met kwartelei en seranoham

Na 2 1/2 jaar bloggen, weet ik ondertussen min of meer welke recepten hoge ogen gaan gooien. Zo zijn jullie bijzonder tuk op hapjes, heb ik al gemerkt. Week na week staan mijn lepelhapje met scampi en mijn glaasje met geitenkaas in de top 5 van meest bekeken recepten. Ze werden respectievelijk reeds 11.167  en 11.486 keer bekeken en de teller loopt!

En dus vermoed ik dat ook dit hapje het gaat maken. Een Italiaanse mix & match van smaken met de rucola, pijnboompitjes, seranoham, ciabatta en parmezaan, eenvoudig en haalbaar voor iederéén! Ik proefde het tijdens de kookworkshop ‘Stay calm & cook on’ bij Keukens Van Moerzeke vorige week. En net als de bouillon van kokos, citroengras en Nobashi garnaal was dit een voltreffer!




Nodig voor 4 personen

100 g rucola
Pijnboompitjes
Boter
12 oesterzwammen
Parmezaanschilfers
Ciabatta, in blokjes gesneden
2 dunne plakjes seranoham
4 kwarteleitjes, gekookt en gepeld en middendoor gesneden
Olijfolie
Balsamico-azijn

Bereidingswijze

Spoel de rucola.
Bak de pijnboompitjes even in een antikleefpan tot ze mooi kleuren. Pas op: ze mogen niet verbranden.
Bak de ciabatta in boter en kruid af met peper en zout.
Snijd de oesterzwammen en bak ze af in boter en kruid af met peper en zout.
Verdeel de rucola, de gebakken oesterzwammen in een kommetje en werk af met de kwarteleitjes, de ham in stukjes gescheurd, croutons, pijnboompitjes en de parmezaan.
Werk af met een vinaigrette van olijfolie en balsamico-azijn.

Bron: recept van Taste! voor Keukens Van Moerzeke.


Related Post

Tags: , , , , , , ,

Salade van oesterzwammen met kwartelei en seranoham

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: