Hap en Tap logo zonder streep
Oester soep

Soep van oesters, hoorn des overvloeds, witte truffel

19 nov 2014 | Soep

Oesters zijn een van de weinige dingen die ik niet lust. Ik vind ze vies. Alleen wanneer ze gegratineerd worden op een bedje van spinazie met een champagnesauske eroverheen, dan probeer ik het. Met mijn ogen dicht. En in รฉรฉn hap naar binnen. Zeker niet op bijten! Slik. Gloek. Binnen.

Toen ik vorige zaterdag les ging volgen bij David Selen en David doodleuk aankondigde dat we als voorgerecht een soep van oesters gingen maken, verslikte ik me bijna in mijn koffie. Ik mocht er niet aan denken. My worst nightmare! Een heel bord vol van die glibberige dingen! Bah en beurk!

Maar David stelde mij meteen gerust: hij lust zelf ook geen oesters en toch vindt hij dit soepje heel lekker. OK. Ik zou het proberen. Met mijn ogen dicht. Welnu, dit was een openbaring. David had gelijk. Heeft de chef niet altijd gelijk, trouwens? Dit was รฉcht lekker. En รฉcht makkelijk ook. Eigenlijk het perfecte soepje voor je feestdiner. De witte truffel maakt het helemaal ร f. Ook als amuse-soepje in een glaasje is dit een voltreffer!

Nodig voor 6 borden

1 fles witte wijn (sauvignon blanc)
5 sjalotten
1 liter room
12 Zeeuwse oesters nr 3

Voor de afwerking:
1 sjalot
Een handje hoorn des overvloeds
2 el geroosterde pijnboompitten
Zeezout

Werkwijze

Snijd de sjalotten grof en zet ze samen met de wijn op het vuur. Laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat terug flink inkoken.

Haal de kom van het vuur en voeg de oesters toe. Mix de soep met een staafmixer en passeer door een zeef. Let op: de soep mag nu niet meer koken!

Reinig de hoorn des overvloeds. Versnijd in kleinere stukken.
Versnipper een sjalot fijn en zet aan in boter. Voeg de hoorn des overvloeds toe en bak kort.

Afwerking

Schep een pollepel soep in een diep bord. Verdeel er de hoorn des overvloeds over en wat geroosterde pijnboombitten.

Strooi er zeezout over en werk af met versgeschaafde witte truffel.

Bron: recept van David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.483 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Onlie Mie

    Veel room, witte wijn en die glibberglabberdinges (brrr) mixen… kan niet slecht zijn … bovendien dan nog een delicieux garnituur… ik denk dat ik het zelfs superlekker ga vinden! ๐Ÿ™‚

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Soep van oesters, hoorn des overvloeds, witte truffel

by Myriam time to read: 1 min
1