Risotto, Coppa, zomertruffel

door | sep 7, 2016 | Voorgerecht, Voorgerecht met vlees

Dit recept printen? Print dit recept
Risotto, Coppa, zomertruffel
Originaliteit én goede ingrediënten, meer is er niet nodig om van deze ‘doordeweekse’ risotto een top risotto te maken. Eerst de originaliteit: in plaats van te kiezen voor de traditionele bereiding met witte wijn, wordt hier geopteerd voor rode wijn met als gevolg dat de risotto mooi rood kleurt. En daarna de goede, wat zeg ik, de beste ingrediënten: Coppa en verse zomertruffel. Coppa, da’s gepekeld, gedroogd en gerijpt vlees van de varkensschouder. Je zou de Coppa perfect kunnen vervangen door andere Italiaanse charcuterie van topkwaliteit, zoals Lardo di Toscane of Parmaham. En truffel, tjah, da’s het lekkerste dat er is, zeker? Op chocolade na, dan! Maar chocolade hierop zou echt geen goed idee zijn… 😉

 

Risotto, Coppa, zomertruffel

 

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de risotto:
300 g risottorijst (bv. arborio)
1 fijngesnipperde sjalot
Een flinke scheut rode (!) wijn
1 liter warme kippenbouillon
1 el boter
1 el mascarpone
Een scheutje water

8 sneetjes Coppa
Parmezaanschilfers
Een grote zomertruffel
Een 12-tal kleine zwarte olijven
Een takje groen naar keuze
Een scheutje olijfolie (facultatief)

 

Bereiding

Zet een ruime kookpot met een scheutje olijfolie op matig vuur. Stoof hierin al roerend het sjalotje aan. Laat niet kleuren!

Schep vervolgens de risottorijst in de kookpot. Roer even door en blus met rode (!) wijn. Laat de alcohol volledig verdampen. Schep nu een pollepel warme kippenbouillon door de rijst en roer voorzichtig met een houten lepel tot die volledig is opgenomen voor je de volgende pollepel toevoegt. Doe dit tot de risotto gaar is. Proef! Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt!

Voeg op het laatst de boter en mascarpone toe. Eindig met een scheutje water.

Schep een flinke schep risotto in warme diepe borden. Schik hierop de plakjes Coppa. Werk af met olijfjes, een takje groen, een scheutje olijfolie en tot slot véél vers geschaafde truffel!

 

Bron: recept van Dhr. David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.982 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

2 Reacties

  1. ohladybake

    ik ben dan wel niet de kok in huis maar ik zou dit direct maken.
    risotto= superlekker, copa= heerlijk en truffel= de max
    liefs

    Antwoord
  2. Myriam Minne

    Niet twijfelen, Annelies. Doen!
    En met dit weer zeker. Glaasje Italiaanse wijn erbij. Heaven!
    Groetjes
    Myriam

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  +  43  =  52

Risotto, Coppa, zomertruffel

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: