- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Risotto, Coppa, zomertruffel

 

Risotto, Coppa, zomertruffel

 

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de risotto:
300 g risottorijst (bv. arborio)
1 fijngesnipperde sjalot
Een flinke scheut rode (!) wijn
1 liter warme kippenbouillon
1 el boter
1 el mascarpone
Een scheutje water

8 sneetjes Coppa
Parmezaanschilfers
Een grote zomertruffel
Een 12-tal kleine zwarte olijven
Een takje groen naar keuze
Een scheutje olijfolie (facultatief)

 

Bereiding

Zet een ruime kookpot met een scheutje olijfolie op matig vuur. Stoof hierin al roerend het sjalotje aan. Laat niet kleuren!

Schep vervolgens de risottorijst in de kookpot. Roer even door en blus met rode (!) wijn. Laat de alcohol volledig verdampen. Schep nu een pollepel warme kippenbouillon door de rijst en roer voorzichtig met een houten lepel tot die volledig is opgenomen voor je de volgende pollepel toevoegt. Doe dit tot de risotto gaar is. Proef! Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt!

Voeg op het laatst de boter en mascarpone toe. Eindig met een scheutje water.

Schep een flinke schep risotto in warme diepe borden. Schik hierop de plakjes Coppa. Werk af met olijfjes, een takje groen, een scheutje olijfolie en tot slot véél vers geschaafde truffel!

 

Bron: recept van Dhr. David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post