Bisque van langoustines, baluchon van wijting

door | dec 13, 2014 | Soep

Dit recept printen? Print dit recept

Ik ben al wéken bezig aan de voorbereidingen van mijn kerstmenu. Het is zo goed als af. Morgen verschijnt het op de blog. Maar er ontbrak nog een geschikt soepje. Wel, bij deze, is die lacune netjes ingevuld.

Het betreft hier een feestelijke klassieker, een bisque, maar die net dat tikkeltje extra cachet krijgt door het pakketje van wijting.

Nodig voor 8 personen

8 langoustines

50 g wortelen
50 g ui
Tijm, laurier, peterseliestengels
Cognac
2 dl witte wijn
2 el tomatenpuree
1,5 l kippenfond

500 g wijtingfilet
Peper en zout
Verse kruiden (eventueel voor de afwerking)

Bereiding

Pel de langoustines en houd de koppen bij.

Snijd de groentjes fijn en sueer ze samen met de kruiden en de langoustinekoppen. Roer de tomatenpuree eronder. Flambeer met een scheut cognac en de witte wijn.
Blus met de kippenfond.
Laat het geheel zachtjes koken gedurende maximum 20 minuten. Niet langer!
Zeef de jus en controleer de kruiding.

Snijd de wijting in 8 lange repen. Kruid met peper en zout. Rol de langoustine in de wijtingfilet.
Gaar de pakketjes in de (stoom)oven gedurende 10 minuten bij 80° C.

Schik de soep in een diep bord.
Plaats de baluchon erop.
Werk desgewenst af met wet verse kruiden.

Bron: recept van Dhr. Frank Dehens, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.989 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

2 Reacties

  1. Emma Timmerman

    Hoihoi,

    Ik volg je al een tijdje en ik vind je blog ontzettend leuk!
    Ik heb hem op mijn eigen blog toegevoegd aan blogs die ik graag lees, zou jij dit ook voor mij kunnen doen?

    Alvast bedankt!

    Groetjes Emma

    http://www.emmatimmerman.blogspot.nl

    Antwoord
  2. Myriam Minne

    Hey Emma
    Zo leuk: zo jong nog en nu al je eigen blog. Fantastisch!
    Tuurlijk heb ik jouw blog toegevoegd.
    Veel succes en plezier!
    Myriam

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  +  26  =  35

Bisque van langoustines, baluchon van wijting

by Myriam time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: