Zeebaarsfilet, gemengde salade, croutons

door | aug 3, 2014 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Dit recept printen? Print dit recept
Zeebaarsfilet

Less is more. Dat motto gaat helemaal op voor dit gerecht. Slechts enkele goeie producten volstaan om dit fantastische voorgerecht in een mum van tijd op tafel te zetten. Geen zalfjes of schuimpjes, maar puur product. Hét topvoorbeeld van de snelle zomerkeuken. Me like!

Nodig voor 8 personen

8 zeebaarsfilets
100 g grof zout
10 g suiker

Lollo rosso
Lollo bionda
Verse kruiden naar keuze: platte peterselie, bieslook, koriander, kervel, dille
8 gedroogde abrikozen
4 el pijnboompitten
2 sneetjes oud brood
Peper en zout

Voor de vinaigrette:
3 el olijfolie
3 el sesamolie
3 el sherryazijn

Voor de afwerking:
1/2 rode ui
Marinade van 150 g azijn en 100 g suiker

Bereiding

Kook de azijn en de suiker op tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Verdeel de rode ui in partjes en laat deze een 3-tal uren hierin marineren.

Was de slasoorten en de verse kruiden. Pluk deze laatste en snijd alles fijn. Kruid met peper en zout. Maak de vinaigrette en sprenkel deze op het laatst over de salade.

Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes.

Kleur de pijnboompitten in een antikleefpan met een klein scheutje olijfolie. De olie zorgt ervoor dat de pitjes mooi glanzen.

Versnijd het brood in korstjes. Kleur deze in veel olijfolie in een hete pan.

Verwijder de graten van de vis en ontschub. Bestrooi de vis met een mengeling van grof zout en suiker. Spoel het zout er na een 10-tal minuten terug af en droog de vis tussen een keukenhanddoek.

Kruid de visfilets langs beide zijden met peper en zout.
Bak de vis in een hete pan met boter en olijfolie op de vleeskant gedurende 2 minuten.
Leg de vis op een ovenschaal met de velkant naar boven en gaar hem nog 2 minuten onder de grill. Dit voorkomt dat de vis gaat krullen.

Afwerking

Verdeel een handje salade over diepe borden.
Strooi hier wat pijnboompitjes, abrikozenstukjes en korstjes over.
Schik hierop de warme vis. Werk af met 2 stukjes gemarineerde ui.

Bron: recept van David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.023 andere abonnees

Archief

  • 2021 (117)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zeebaarsfilet, gemengde salade, croutons

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: