Ik had het er al eerder over: het nieuwste kookboek van Njam, De Gastentafel en hoe goed ik het boek wel vind! Zo goed dat ik gewoon niet kon wachten om er uit te gaan koken tot mijn review klaar was.
Dit is dan ook al het 2de recept uit het boek en net zoals de chocomousse een voltreffer. Dat mag ook wel, want het is van niemand minder dan van Peter Goossens himself!
Ingrediënten voor 4 personen
10 sint-jakobsvruchten
400 g gerookte paling
1/2 citroen, het sap
1 gelatineblaadje
300 ml room
5 radijsjes in fijne schijfjes
Waterkers
1 potje kaviaar van haring
Peper en zout
Voor de sojavinaigrette:
1 el sojasaus
1 el olijfolie
1/2 citroen, het sap
Peper
Voor de bieslookroom:
250 ml room
2 el bieslook, fijngesneden
1/2 citroen, het sap
Peper en zout
Bereiding
Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Maak de gerookte paling schoon, gebruik 100 g om mooie dobbelsteentjes van te snijden.
Doe de overige 300 g in de cutter. Voeg het sap van 1/2 citroen, het uitgeknepen gelatineblaadje en 300 ml licht opgeklopte room toe. Kruid met peper en zout. Doe de palingmousse in een spuitzak en leg in de koelkast.
Maak de sojavinaigrette en de bieslookroom afzonderlijk door alle ingrediënten te mengen. Snijd de sint-jakobsvruchten in fijne plakjes.
Serveren
Neem een plat bord en spuit er een laagje van de palingmousse op. Schik de plakjes sint-jakobsvruchten er mooi bovenop. Kruid met peper en zout. Werk af met de blokjes paling, de schijfjes radijs, een lepeltje kaviaar van haring en waterkers. Besprenkel net voor het serveren met de sojavinaigrette en de bieslookroom.
Bron: recept van Peter Goossens voor De Gastentafel, uitgegeven bij Njam!
0 reacties