Witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos

Geen tijd en toch ‘deftig’ willen bloggen, dat was vorig weekend en vorige week mijn lot. Gelukkig kwam mijn grootste fan Geert to the rescue. Hij had een kookles gevolgd bij Ilse Kookt bij C-Food en was vol over het dessert: een witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos. Het was easy peasy én lekker, schreef hij me, terwijl Geert eigenlijk helemaal geen dessertfan is. Meer zelfs, hij zou het heel snel thuis nog eens opnieuw maken. Dàt wil wat zeggen!

Hij mailde me het recept door en hij had helemaal gelijk: het was easy peasy en klonk inderdaad heel lekker, een heerlijke combinatie van zoet en friszuur. Ik kon het witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos niet snel genoeg maken. Ik was niet teleurgesteld. En mijnen Eddy ook niet. Ook al geen dessertfan. Wat is dat toch met die mannen? 😃

 

Witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos

 

Recept voor witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos

(Voor)bereiding: 10 min (+ enkele uren rusten)
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 10 personen:
300 g witte chocolade
5 passievruchten (halve PP)
500 ml kokosmelk
1 tl vanille-essence
250 g frambozen vers
2 el pistachenoten, ongezouten, gepeld, gehakt
Enkele gedroogde frambozen

 

Bereiding

Warm de kokosmelk op met de vanille. Voeg van het vuur de in stukjes gehakte witte chocolade toe (max 28 C°, anders kan het mengsel schiften), werk in deeltjes. Koelt de kokosmelk te vlug af, warm deze dan nog even op.

Klop het soepje luchtig en zet koel weg, liefst voor enkele uren.

Verdeel het witte chocoladesoepje over kommetjes, lepel er een halve passievrucht in, werk af met verse frambozen, de gehakte pistaches en verkruimelde gedroogde frambozen.

 

Bron: recept van Ilse Kookt voor C-Food Lochristi.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , ,

Witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos

by Myriam Minne time to read: 1 min
4
%d bloggers liken dit: