Hij mailde me het recept door en hij had helemaal gelijk: het was easy peasy en klonk inderdaad heel lekker, een heerlijke combinatie van zoet en friszuur. Ik kon het witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos niet snel genoeg maken. Ik was niet teleurgesteld. En mijnen Eddy ook niet. Ook al geen dessertfan. Wat is dat toch met die mannen? ?
Recept voor witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos
(Voor)bereiding: 10 min (+ enkele uren rusten)
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Ingrediënten voor 10 personen:
300 g witte chocolade
5 passievruchten (halve PP)
500 ml kokosmelk
1 tl vanille-essence
250 g frambozen vers
2 el pistachenoten, ongezouten, gepeld, gehakt
Enkele gedroogde frambozen
Bereiding
Warm de kokosmelk op met de vanille. Voeg van het vuur de in stukjes gehakte witte chocolade toe (max 28 C°, anders kan het mengsel schiften), werk in deeltjes. Koelt de kokosmelk te vlug af, warm deze dan nog even op.
Klop het soepje luchtig en zet koel weg, liefst voor enkele uren.
Verdeel het witte chocoladesoepje over kommetjes, lepel er een halve passievrucht in, werk af met verse frambozen, de gehakte pistaches en verkruimelde gedroogde frambozen.
Bron: recept van Ilse Kookt voor C-Food Lochristi.
super makkelijk soepje,zal ik zeker maken !
Smakelijk, Monique!
Hey Myriam, waar vind je grdroogde frambozen ? Caroline
Dag Caroline
Ik kocht die van mij in ’t ISPC, maar volgens mij vind je die ook bij Delhaize, Bio Planet en Albert Heijn: https://www.ah.be/producten/product/wi425891/tijd-voor-ontbijt-gevriesdroogde-frambozen
Ook in drankenspeciaalzaken zijn die vaak te vinden, aangezien die vaak gebruikt worden in cocktails als afwerking.
Succes!
Myriam