Waarmee ik geen afbreuk wil doen aan de 3 inzendingen die het wél haalden, hoor! De brownietaart van Sophie, de cheesecake met avocado van Emelie én de taart met frambozen en amandelen van Aurore zijn stuk voor stuk pareltjes! Ik durf er mijn centen niet op inzetten wie gaat winnen. Het wordt een nek-aan-nek race als je ’t mij vraagt.
Om nog eens terug te keren op deze yoghurtkaastaart, die is enorm fris en licht én klaar in een handomdraai. Het enige wat lang duurt is het wachten tot ze voldoende is opgesteven… Geduld is normaal gezien een van mijn kwaliteiten (zo ben ik urenlang koest te houden met het snijden van de fijnste brunoise), maar niet als het op wachten op taart aankomt. Dan kan het niet snel genoeg gaan…
Recept voor yoghurtkaastaart met limoen en framboos
(Voor)bereidingstijd: 15 min
Wachttijd: 2 à 3 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 6 personen:
100 g verse kaas (ik gebruikte de halfvolle verse kaas van Campina)
3 el Griekse yoghurt
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestokje
2 limoenen
Zeste van 1 lemoen
0,5 dl water
3 el fijne kristalsuiker
6 g gelatineblaadjes
1 dl verse room (40%)
Verse frambozen
Wat frambozencoulis
40 g boter
100 g speculoos
Extra:
1 bakring van 16 cm diameter
Werkwijze:
Week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water. Los de suiker op in 0,5 dl water op een laag vuurtje. Wacht tot alle suiker is opgelost en roer er dan, van het vuur, de uitgeknepen gelatine onder. Laat even afkoelen.
Doe de yoghurt samen met de verse kaas in een mengkom. Pers de limoenen en schraap het vanillestokje uit en doe deze ingrediënten bij het mengsel. Voeg de zakjes vanillesuiker toe en roer goed. Doe het afgekoelde gelatinewater bij het mengsel en meng alles.
Klop de room op en voeg deze op het laatste bij het mengsel. Maal de speculoos fijn en voeg er de gesmolten boter aan toe. Verdeel de speculoos over de vorm, druk het aan tegen de bodem en giet er het mengsel over.
Maak met de frambozencoulis een mooi patroon bovenop de taart en plaats de taart enkele uren in de koelkast in de vorm.
Werk af met enkele frambozen en de zeste van limoen.
SMAKELIJK!
Bron: recept van de blog Grietjes Goesting.
Waar kan men bakri gen kopen, ben er al een hele tijd naar op zoek.
Online kan je die heel gemakkelijk vinden, hoor, Joanna. Ik heb het even voor je gegoogled en kon al meteen deze vinden:
https://www.bouwhuis.com/catalogsearch/result/?q=taartring
Succes!
Dag Myriam, hoe krijg je het mooie patroon bovenaan de taart met de frambozencoulis en de limoenzestes? eerst mengen en dan open wrijven?
Dag Christel
Heel eenvoudig: hier en daar een druppeltje frambozencoulis droppen en dan met een vork erdoor gaan om het gemarmerd effect te bekomen.
De limoenzeste wordt er pas na het opstijven en net voor het opdienen over geraspt.
Succes en smakelijk!
Myriam
dank u wel voor het antwoord
Wanneer je geen taart ring hebt kan je ze waarschijnlijk ook maken in een springvorm ziet er erg lekker uit mooie foto’s!
Ja hoor, Marina, lukt prima! Succes!
Proficiat Myriam met uw plaats in de jury! Je moet het maar doen he..
En bedankt voor het delen van de 3 andere toprecepten!
Morgen wordt het hier testdag van uw yoghurtkaastaart. Zal zéker en vast smullen worden…
Oh, maar da’s heel graag gedaan, hoor, Martine!
Zou dit ook in kleine dessert glaasjes kunnen?
Kan dit ook een dag op voorhand gemaakt worden of zou het dan zuur worden?
Dat moet zeker en vast lukken, Whitney, zowel de glaasjes als het bewaren (in de koelkast) van vandaag tot morgen. Tenslotte moet het ook al een tijdje opstijven.
Zal er prachtig uitzien en heerlijk smaken, als je ’t mij vraagt!
Succes en smakelijk!
Myriam
Ok, bedankt voor de reactie.