Trendy Streetfood. Dat was het thema van de kookdemo die ik onlangs volgde bij Peggylicious. Lesgever van dienst: Tim Cornille. Hij maakte steamed buns, broodjes, taco’s, tortilla’s,… Maar omdat hij tijdens de vorige demo’s al eens het dessert durfde vergeten én daarvoor ‘klachten’ had gekregen van zijn overwegend vrouwelijk publiek had hij nu ook aan een streetfood dessert gedacht: een Brusselse wafel. Niet zomaar de eerste, de beste wafel, maar een met chocolade op smaak gebracht met chili, espuma van yoghurt, gekonfijte kumquats en pitaja. Zo lekker (en zo’n slechte foto) dat ik het recept met plezier thuis opnieuw maakte.
Recept voor Brusselse wafel met chocolade, gekonfijte kumquats en pitaja
(Voor)bereiding: 30 min (+ rusten van de gekonfijte cumquats)
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
2 Brusselse wafels (kant-en-klaar in de diepvriesrayon van je supermarkt)
Voor de chocoladesaus met chili:
170 g room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
20 g water
5 g chilisaus (ik gebruikte de Sriracha van GoTan)
180 g donkere chocolade
Voor de yoghurt espuma:
150 g Griekse yoghurt
1 dl room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
50 g suiker
Sap van 1 limoen
Voor de cumquats:
Een handje cumquats
Een zelfde hoeveelheid water en suiker
1 scheutje Campari
1 citroen
1 steranijs
Enkele kardemompeulen
1 pitaja of drakenfruit
Werkwijze
Voor de chocoladesaus met chili:
Warm de room op met het water en de chilisaus. Meng de chocolade eronder en laat afkoelen.
Doe de afgekoelde chocolade in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Leg niet in de koelkast, want dan wordt de chocolade te vast en krijg je hem niet meer uit de spuitzak.
Voor de yoghurt espuma:
Verwarm de room met het limoensap en de suiker tot de suiker is opgelost.
Meng met de yoghurt en giet in een espumafles. Steek er 2 gaspatronen op.
Voor de cumquats:
Was de cumquats en snijd ze in 2 of 3.
Zet ze samen op met de rest van de ingrediënten en laat lang en langzaam garen tot de pel zacht is.
Laat enkele dagen trekken.
Afwerking
Verwarm de Brusselse wafel in de oven zoals aangegeven op de verpakking (bij mij was dat 4 min op 200° C).
Snijd de Brusselse wafel in repen of in driehoeken.
Schik er de espuma en de cumquats op en naast.
Werk af met enkele dotjes chocolade op smaak gebracht met chili en met stukjes pitaja.
Bron: recept van Dhr. Tim Cornille voor Peggylicious.
Gebruik de volgende maal room van Inex, dan steun je een Vlaams bedrijf ipv een Hollands.
En ze hebben ook room van 40%.
Hallo Myriam
Mijn chocolade ligt al klaar?
Heb jij van het andere trendy streetfood receptjes want dat is wel eens leuk en origineel.
Grts
Nicole