- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Brusselse wafel met chocolade, gekonfijte kumquats en pitaja

Brusselse wafel met chocolade, gekonfijte kumquats en pitaja

Trendy Streetfood. Dat was het thema van de kookdemo die ik onlangs volgde bij Peggylicious. Lesgever van dienst: Tim Cornille. Hij maakte steamed buns, broodjes, taco’s, tortilla’s,… Maar omdat hij tijdens de vorige demo’s al eens het dessert durfde vergeten én daarvoor ‘klachten’ had gekregen van zijn overwegend vrouwelijk publiek had hij nu ook aan een streetfood dessert gedacht: een Brusselse wafel. Niet zomaar de eerste, de beste wafel, maar een met chocolade op smaak gebracht met chili, espuma van yoghurt, gekonfijte kumquats en pitaja. Zo lekker (en zo’n slechte foto) dat ik het recept met plezier thuis opnieuw maakte.

 

Brusselse wafel met chocolade, gekonfijte kumquats en pitaja

 

Recept voor Brusselse wafel met chocolade, gekonfijte kumquats en pitaja

(Voor)bereiding: 30 min (+ rusten van de gekonfijte cumquats)
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
2 Brusselse wafels (kant-en-klaar in de diepvriesrayon van je supermarkt)

Voor de chocoladesaus met chili:
170 g room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
20 g water
5 g chilisaus (ik gebruikte de Sriracha van GoTan)
180 g donkere chocolade

Voor de yoghurt espuma:
150 g Griekse yoghurt
1 dl room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
50 g suiker
Sap van 1 limoen

Voor de cumquats:
Een handje cumquats
Een zelfde hoeveelheid water en suiker
1 scheutje Campari
1 citroen
1 steranijs
Enkele kardemompeulen

1 pitaja of drakenfruit

 

Werkwijze

Voor de chocoladesaus met chili:
Warm de room op met het water en de chilisaus. Meng de chocolade eronder en laat afkoelen.

Doe de afgekoelde chocolade in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Leg niet in de koelkast, want dan wordt de chocolade te vast en krijg je hem niet meer uit de spuitzak.

 

Voor de yoghurt espuma:
Verwarm de room met het limoensap en de suiker tot de suiker is opgelost.

Meng met de yoghurt en giet in een espumafles. Steek er 2 gaspatronen op.

 

Voor de cumquats:
Was de cumquats en snijd ze in 2 of 3.

Zet ze samen op met de rest van de ingrediënten en laat lang en langzaam garen tot de pel zacht is.

Laat enkele dagen trekken.

 

Afwerking

Verwarm de Brusselse wafel in de oven zoals aangegeven op de verpakking (bij mij was dat 4 min op 200° C).

Snijd de Brusselse wafel in repen of in driehoeken.

Schik er de espuma en de cumquats op en naast.

Werk af met enkele dotjes chocolade op smaak gebracht met chili en met stukjes pitaja.

 

Bron: recept van Dhr. Tim Cornille voor Peggylicious.

Related Post