Vorige week deelde Ken zijn recept voor een makkelijk mosselhapje met me en ook nog vorige week stuurde Sarah een privé berichtje naar mijn Facebook pagina om mijn aandacht te vestigen op dit dessert van framboos, gepofte paprika en basilicumsiroop. Wààààààààt? Een dessert met gepofte paprika? Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik las het recept door en jawel, het kon niet slecht zijn. Ik heb in de loop der jaren een zesde zintuig ontwikkeld en heb een neus voor goeie recepten. Dit was er zo eentje. En bovendien moest ik voor september nog een tweede Campina recept maken. (Mijn eerste waren de chocolade eclairs in het begin van de maand). Twee vliegen in 1 klap. Een minpuntje: dit past niet echt meer in het seizoen. Maar ach, da’s een verwaarloosbaar detail.
Heb je zelf ook een recept gespot waarvan je vindt dat het helemaal iets voor “Hap & Tap” is? Laat het me dan zeker weten. Kanalen genoeg: mail, What’s App, Instagram, Facebook of gewoon een reactie hieronder, dat kan ook. I loooooove die interactie met mijn ‘fans’!
Dessert van framboos, gepofte paprika en basilicumsiroop
Ingrediënten
Voor de meringue:
- 2 eiwitten
- 60 g suiker
- 60 g poedersuiker
Voor de basilicumsiroop:
- 20 g basilicumblaadjes
- 60 g water
- 80 g suiker
Voor de gepofte rode paprika:
- 1 rode paprika
- 75 g water
- 75 g suiker
- 1 vanillestok, het merg
Voor de frambozen:
- 150 g frambozen
- 150 g Griekse yoghurt
- 25 g suiker
- 200 g slagroom
Voor de afwerking:
- Lime cress
- Les Petites de Wépion aardbeitjes
- Eetbare bloemetjes
Instructies
Voor de meringue:
- Zet de onderste oven op 90° C. Klop de eiwitten goed schuimig, doe dan in 3 delen de suiker erbij en klop deze tot er pieken ontstaan. Spatel dan de poedersuiker erdoor en strijk uit op vetvrij papier. Droog de eiwitten in de onderste oven gedurende ca. 2 uur.
Voor de basilicumsiroop:
- Blancheer de basilicum in ruim water (1 min). Spoel deze meteen koud en maak de blaadjes droog, snijd deze fijn. Breng het water met de suiker aan de kook en laat deze kort afkoelen. Voeg de gesneden basilicum toe en maak deze met de staafmixer fijn en zet de siroop in de koelkast voor later gebruik.
Voor de gepofte rode paprika:
- Pof de paprika in de oven tot het vel loslaat. Laat afkoelen. Trek met een mesje het vel eraf, steek er met een steker kleine rondjes uit. Breng het water met de suiker aan de kook en voeg de vanille toe. Doe de paprika rondjes erbij en verwarm het geheel nog 1 min door.
Voor de frambozen:
- Klop de slagroom op met de suiker en meng deze met de Griekse yoghurt. Doe dit mengsel in een spuitzak. Controleer de frambozen en vul deze met het yoghurtmengsel. Maak van het bovenstaande geheel een mooi dessert, zoals op de foto.
Notities
Bron: recept afkomstig van de website Kookstudio.nl.
Ik ben nog eens aant scrollen op de website en zie nu pas dat je het receptje ook effectief klaarmaakte, tof! ? Ziet er heerlijk uit!
Bij gaan altijd onze groenten halen om een zelfoogstveld en daar staan nog volop paprika’s en basilicum. Ik zal het zelf toch ook eens moeten maken he nu ?
Zeker doen, het was heerlijk! Merci voor de inspiratie!
Dag Myriam
Wat een schitterende bordjes maak jij steeds!!
Klein vraagje: is het nodig om alles te verdubbelen voor 8 personen voor dit dessertje?
Of enkel de framboosjes?
Alvast bedankt voor al je mooie recepten!!
Dag Claudine,
Volgens mij moet het lukken met enkel de frambozen te verdubbelen.
Succes!
Bonjour,
Je ne comprends pas quand ou comment utiliser la meringue ? Quelle forme? Merci beaucoup. Hâte de faire votre recette
Bonjour Mélanie,
Il faut étaler la meringue en 1 couche sur une plaque allant au four, recouverte de papier cuisson. Après la cuisson il faut casser la meringue en gros morceaux afin de les mettre plic-ploc dans l’assiette.
J’espère que ma réponse te sera utile.
Bon week-end !
Myriam