- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Yoghurtkaastaart met limoen en framboos

 

Yoghurtkaastaart met limoen en framboos

 

Recept voor yoghurtkaastaart met limoen en framboos

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Wachttijd: 2 à 3 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 6 personen:
100 g verse kaas (ik gebruikte de halfvolle verse kaas van Campina)
3 el Griekse yoghurt
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestokje
2 limoenen
Zeste van 1 lemoen
0,5 dl water
3 el fijne kristalsuiker
6 g gelatineblaadjes
1 dl verse room (40%)
Verse frambozen
Wat frambozencoulis
40 g boter
100 g speculoos

Extra:
1 bakring van 16 cm diameter

 

Werkwijze:

Week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water. Los de suiker op in 0,5 dl water op een laag vuurtje. Wacht tot alle suiker is opgelost en roer er dan, van het vuur, de uitgeknepen gelatine onder. Laat even afkoelen.

Doe de yoghurt samen met de verse kaas in een mengkom. Pers de limoenen en schraap het vanillestokje uit en doe deze ingrediënten bij het mengsel. Voeg de zakjes vanillesuiker toe en roer goed. Doe het afgekoelde gelatinewater bij het mengsel en meng alles.

Klop de room op en voeg deze op het laatste bij het mengsel. Maal de speculoos fijn en voeg er de gesmolten boter aan toe. Verdeel de speculoos over de vorm, druk het aan tegen de bodem en giet er het mengsel over.

Maak met de frambozencoulis een mooi patroon bovenop de taart en plaats de taart enkele uren in de koelkast in de vorm.

Werk af met enkele frambozen en de zeste van limoen.

SMAKELIJK!

 

Yoghurtkaastaart met limoen en framboos

 

Bron: recept van de blog Grietjes Goesting.

Related Post