- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos

 

Witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos

 

Recept voor witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos

(Voor)bereiding: 10 min (+ enkele uren rusten)
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 10 personen:
300 g witte chocolade
5 passievruchten (halve PP)
500 ml kokosmelk
1 tl vanille-essence
250 g frambozen vers
2 el pistachenoten, ongezouten, gepeld, gehakt
Enkele gedroogde frambozen

 

Bereiding

Warm de kokosmelk op met de vanille. Voeg van het vuur de in stukjes gehakte witte chocolade toe (max 28 C°, anders kan het mengsel schiften), werk in deeltjes. Koelt de kokosmelk te vlug af, warm deze dan nog even op.

Klop het soepje luchtig en zet koel weg, liefst voor enkele uren.

Verdeel het witte chocoladesoepje over kommetjes, lepel er een halve passievrucht in, werk af met verse frambozen, de gehakte pistaches en verkruimelde gedroogde frambozen.

 

Bron: recept van Ilse Kookt voor C-Food Lochristi.

Related Post