Hap en Tap logo zonder streep
madeleines met aardbeien en witte chocolade

Madeleines met aardbeien en witte chocolade

29 aug 2021 | Gebak en koekjes, Zoet

Oh, oh, oh, wat heb ik toch een zwak voor deze vormen. Alle madeleines worden in deze vormen (die ik speciaal uit Amerika liet overvliegen, maar die ondertussen ook gewoon in België te bestellen zijn) gewoon 1000 x mooier. Allez, da’s mijn gedacht he. Al zorgden de vormen er wel voor dat deze madeleines met aardbeien en witte chocolade bijna mislukten. Ik bakte ze nl. de tijd aangegeven in het originele recept, maar dat recept was met ‘gewone’ vormen. In deze grotere gaat er natuurlijk meer beslag en dus moeten ze ook langer gebakken worden. Ja, ook ik kan dus nog domme dingen doen in de keuken. 🤦‍♀️

Maar kijk, wat werden deze madeleines met aardbeien en witte chocolade mooi. En lekker! Aardbeien en witte chocolade zijn een topcombo en in deze madeleines is dat niet anders. De gevriesdroogde aardbeien schijfjes kocht ik bij De Notenshop. Ik presenteerde de madeleines met aardbeien op een handgemaakt bord van mijn buurvrouw voor wie ik aan “ceramics sitting” doe terwijl ze aan een zeilreis van onbepaalde duur bezig is. (Ik vrees dat ik het servies niet meer ga willen teruggeven, wanneer ze ooit terugkomt).

Voor wie overweegt om die leuke vormen ook te kopen, ik gebruikte ze reeds 3 keer eerder. Zo heb je alvast een mooi excuus dat je ze vaak gaat gebruiken (en neen, ik heb geen aandelen!): 1. frambozen chocolade madeleines met Ruby chocolade en rozenblaadjes, 2. citroenmadeleines met praliné hart en melkchocolade en 3. madeleines met foie gras en gedroogde veenbessen

Ondertussen kreeg ik een heel onvriendelijk bericht met het dringende verzoek om het recept te verwijderen: You’re stealing other peoples hard work and pass it off as your own. Totally not acceptable. Please take MY recipes (in het meervoud, voor alle duidelijkheid, dit was het eerste – en laatste – recept) off your website. Dan nog via een direct message dit: “I’m not sure why you think it’s okay to post my recipe and write it off as your own, but it’s not okay and you are breaking copyright law. Please remove my recipe from your website immediately.” Aangezien ik geen zin heb in discussies en/of een proces, heb ik het recept verwijderd. Maar ik wil toch even duidelijk stellen: het is nooit mijn intentie om te “stelen”. Ik vermeld ALTIJD mijn bronnen en dus doe ik NOOIT alsof een recept er een van mij is. Ik draag het principe “ere wie ere toekomt” bijzonder hoog in het vaandel. Was ik niet zo eerlijk geweest om de oorspronkelijke site hier en op Instagram te vermelden, dan had de dame nooit weet gehad dat ik dit gemaakt had. Soit. Het recept is eraf. Als iemand een vertaling wil van het recept, dan mogen jullie me een mailtje sturen.

Let op: de baktijd in het originele recept is voor gewone madeleinevormen. Als jullie dezelfde vormen gebruiken als ik, dan moeten jullie de madeleines 20 min bakken.

Bron: recept van de website In Bloom Bakery.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.524 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

 1. Lieve

  Dag Myriam,
  wat een totaal onbegrijpelijke en bijzonder kortzichtige reactie! Ik volg jou al jaren en weet dat jij altijd je bronnen vermeldt met nog een handige link zodat je lezers eens ter plaatse kunnen gaan kijken. Ik doe dat ook altijd en zo heb ik door jou al heel wat interessante blogs kunnen bekijken. Ik hoop dat dit een eenmalig voorval is en dat je je er niet laat door afschrikken.
  Groetjes,
  Lieve

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Lieve,
   Ja, ik was ook best geschrokken van deze reactie. Ik dacht dat ik haar free publicity bezorgde, maar zij denkt er duidelijk anders over.
   Het is nog maar de 2de keer in 10 jaar dat ik dit soort reactie krijg. Ik ga dus nog even door. 😉
   Groetjes,
   Myriam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Madeleines met aardbeien en witte chocolade

by Myriam Minne time to read: 2 min
2