Leven Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en bondscoach Roberto Martinez dit jaar toe naar het WK voetbal in Rusland in juni, dan staat voor Lode De...
![De Bocuse d’Or, het wereldkampioenschap voor chefs](https://www.hap-en-tap.be/wp-content/uploads/2018/01/BO-FT.jpeg)
Leven Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en bondscoach Roberto Martinez dit jaar toe naar het WK voetbal in Rusland in juni, dan staat voor Lode De...
Kenden jullie de Zweedse prinsessentaart? Ik niet. Ik had er nog nooit van gehoord tot er mij onlangs een klasgenote over vertelde. Haar...
Eerst was er de doos met Marlène® appels die ik cadeau kreeg. Dan waren er onze noorderburen die ons overlaadden met foto's van hun...
Dacht ik eind 2016 dat het niet meer beter/mooier kon, wel dan vergiste ik me schromelijk! 2017 was waaaaaaaaaaw! Geweldig! (Ik betrap me erop dat...
Dit is wat Yvette Van Boven schrijft over deze plattekaasmousse: ‘Verrassend genoeg is dit niet een heel zoet nagerecht. En soms is dat precies wat...
Sven Ornelis durft wel eens iets te stelen! Dat schreef hij deze week op zijn blog, Would Be Chef. En weet je wat? Hij steelt ook bij mij!!!! Wat...
Het was afgelopen maandag National Cheesecake Day en dat is me compleet ontgaan. En dat terwijl ik wel degelijk een receptje had...
Het lijkt de laatste tijd wel of ze 'gedoemd' (of moet ik zeggen: uitverkoren) zijn om mijn pad te kruisen, de ondernemende vrouwen die hun carrière...
Trop, c'est trop! Bij temperaturen van 38° C zet zelfs ik mijn oven niet aan. Man, man, man, wat was dat deze week? Op het werk heb ik...
Herinneren jullie zich mijn schaal die ingrediënten warm houdt nog van vorige week? Wel, er zijn ook borden en schalen die koud houden....
Als kind had ik al echt van die 'periodes' en dat is met ouder worden er niet op veranderd. Zo kon ik maanden aan een stuk puzzelen om...
Ik hou van positieve mensen. Van mensen die positief in het leven staan. Die hard werken zonder te klagen en zagen. En ik hou ook van mensen die er...
"Maar Myriam toch, het is toch veel te warm om te bakken?" Ik hoor het jullie denken, maar voor mij is het nooit te warm om te bakken....
Er wordt zelden (lees: nooit) gebarbecued ten huize Hap & Tap. Daar zijn meerdere redenen voor. Ten eerste vinden mijn man en ik het...
Dat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn om lekker en mooi te zijn bewijst dit hapje bestaande uit ravioli van Granny Smith met...
Is er iets fijner dan op een vrijdagavond na een drukke werkweek te genieten van good food (en good drinks) in good company? Neen, hoor ik je...
Dit is niet het eerste recept voor een onzichtbare taart dat ik blog. In 2016 maakte ik al een onzichtbare taart met perziken en tonkaboon. Deze is...
Lap! Ik heb het weer gekund. Ik heb er een nieuw favoriet kookmagazine bij... Een paar weken geleden besloot ik om helemaal in mijn...
Over deze mosselen in kokos-wortelbouillon kan ik kort zijn: die waren superlekker. Een snel recept dat zeker voor herhaling vatbaar is!...
Ik drink op tijd en stond graag een pintje. (Een wijntje of beter nog een coupke champagne ook hoor!). Vooral in de zomer verkies ik bier boven...
Jullie zijn duidelijk fan van dessertglaasjes. Mijn yoghurtmousse van 2 weken geleden is een ‘bestseller’ en werd ondertussen 1946 (!)...
In de zomer mag het al eens snel gaan. Maar snel betekent niet zonder smaak! Deze espuma van tiramisu met speculooscrumble is snel klaar...
Onlangs kreeg ik pakjes voorgesneden kaas van Entremont thuisgestuurd. Die zijn nieuw in het gamma en het PR-bureau wilde me die laten...
Een tijdje geleden was ik uitgenodigd om in Amsterdam het verhaal van Tony's Chocolonely te gaan ontdekken. Chocolade? Daar hoefde ik geen 2 keer...