Appelbeignet, scampi’s, kerriesaus

door | jan 5, 2018 | Hapjes

Dit recept printen? Print dit recept
Eerst was er de doos met Marlène® appels die ik cadeau kreeg. Dan waren er onze noorderburen die ons overlaadden met foto’s van hun eindejaarsbuffet met de oliebol en appelbeignet in de hoofdrol. Ten derde botste ik tijdens het maken van mijn Media Pack op dit recept van scampi in Thaise curry en met appeltjes dat ik in 2016 al maakte, maar dat ook in 2017 nog steeds gigantisch veel bekeken werd (20.416 keer om precies te zijn). En tot slot is er Valentijn dat er zit aan te komen en is er niet zoiets als Eva die in de appel beet? Dus een hapje met appel voor mijn Valentijnsmenu kan geen slecht idee zijn, toch? Ja, ja, ik leef/blog van het ene feest naar het andere. Hadden jullie dat nog niet door? ?

Tips/notities: je kan de appelbeignets op voorhand bakken en in de diepvries bewaren. Op Valentijnsavond gooi je ze dan diepgevroren in je friteuse. Je wil de liefde van je leven tenslotte niet te lang laten wachten, toch? ?

 

Appelbeignet, scampi's, kerriesaus

 

Recept voor appelbeignet, scampi’s, kerriesaus

Voorbereidingstijd: 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de kerriesaus:
2 sjalotjes
1 appel (voor de saus gebruikte ik de Stayman uit mijn Marlène® doos)
1 tomaat
4 dl kippenbouillon
1 flinke snuif madras kerriepoeder
1 dl room

Voor het beignetdeeg:
100 g bloem
1,5 dl blond bier
1 snufje suiker
1 snufje zout
2 eieren

Voor de scampi’s:
16 grote scampi’s
2 appels (ik gebruikte de Red en de Royal Gala uit mijn Marlène® doos)
4 tomaten
1 prei
Bieslook
Peper en zout
Arachideolie

 

Appelbeignet, scampi's, kerriesaus

 

Werkwijze

Voor de kerriesaus:
Breng de kippenbouillon aan de kook met de grof gesneden sjalotjes, de grof gesneden tomaat, de appels en madras kerrie. Voeg er ook de karkassen van de scampi’s bij.

Laat alles gedurende ca. 20 min gaar koken, mix en passeer de saus door een fijne zeef.

Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

 

Voor de appelbeignet:
Meng de bloem met het bier, het snufje zout en suiker en de 2 eieren tot een homogeen beslag.

Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de appels in duimdikke plakken.

Wentel de appelschijven door het beslag en frituur ze knapperig op 180° C.

Bak de gepelde scampi’s in hete arachideolie en kruid ze met peper en zout.

Pel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Bak ze kort in de arachideolie.

Snijd de prei in extra fijn frietjes (julienne) en frituur ze kort.

Schep een lepeltje kerriesaus op het bord en schik er een appelbeignet op.

Schep er wat van de warme tomaatjes op.

Werk af met 2 scampi’s en een handje gefrituurde prei.

Snipper er tot slot nog wat bieslook over.

 

Appelbeignet, scampi's, kerriesaus

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.026 andere abonnees

Archief

  • 2021 (120)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

4 Reacties

  1. Decock monique

    Super gerechtje,simpel &lekker !
    Mooie presentatie !
    M V G
    Decock Monique

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dankjewel, Monique!
      Inderdaad, simpel en lekker. Meer moet dat soms niet zijn!
      Eentje om te maken! 🙂
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  2. Marleen

    Ik had een andere vraag van welk merk is het servies ( wit hoger bord ) waarop het eten op gepresenteerd hebt ?

    Groetjes

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Marleen
      Sorry dat ik nu pas reageer, maar ik zat – zoals je misschien in mijn Instagram stories kon zien – in Dortmund voor de Champions League.
      Beide gebruikte bordjes voor dit recept zijn handgemaakte kommetjes van een ex-collega van mij die zich na een zware ziekte is beginnen toeleggen op “pottenbakken”. Leen is van Drongen. Mocht je interesse hebben om bij haar langs te gaan om er te kopen, dan kan ik je wel in contact brengen met haar.
      In dat geval mag je me altijd een mailtje sturen: myriam.minne@yahoo.com
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Appelbeignet, scampi’s, kerriesaus

by Myriam Minne time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: