- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Appelbeignet, scampi’s, kerriesaus

 

Appelbeignet, scampi's, kerriesaus

 

Recept voor appelbeignet, scampi’s, kerriesaus

Voorbereidingstijd: 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de kerriesaus:
2 sjalotjes
1 appel (voor de saus gebruikte ik de Stayman uit mijn Marlène® doos)
1 tomaat
4 dl kippenbouillon
1 flinke snuif madras kerriepoeder
1 dl room

Voor het beignetdeeg:
100 g bloem
1,5 dl blond bier
1 snufje suiker
1 snufje zout
2 eieren

Voor de scampi’s:
16 grote scampi’s
2 appels (ik gebruikte de Red en de Royal Gala uit mijn Marlène® doos)
4 tomaten
1 prei
Bieslook
Peper en zout
Arachideolie

 

Appelbeignet, scampi's, kerriesaus

 

Werkwijze

Voor de kerriesaus:
Breng de kippenbouillon aan de kook met de grof gesneden sjalotjes, de grof gesneden tomaat, de appels en madras kerrie. Voeg er ook de karkassen van de scampi’s bij.

Laat alles gedurende ca. 20 min gaar koken, mix en passeer de saus door een fijne zeef.

Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

 

Voor de appelbeignet:
Meng de bloem met het bier, het snufje zout en suiker en de 2 eieren tot een homogeen beslag.

Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de appels in duimdikke plakken.

Wentel de appelschijven door het beslag en frituur ze knapperig op 180° C.

Bak de gepelde scampi’s in hete arachideolie en kruid ze met peper en zout.

Pel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Bak ze kort in de arachideolie.

Snijd de prei in extra fijn frietjes (julienne) en frituur ze kort.

Schep een lepeltje kerriesaus op het bord en schik er een appelbeignet op.

Schep er wat van de warme tomaatjes op.

Werk af met 2 scampi’s en een handje gefrituurde prei.

Snipper er tot slot nog wat bieslook over.

 

Appelbeignet, scampi's, kerriesaus

Related Post