Hap en Tap logo zonder streep
2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

3 jan 2018 | Reviews

Dacht ik eind 2016 dat het niet meer beter/mooier kon, wel dan vergiste ik me schromelijk! 2017 was waaaaaaaaaaw! Geweldig! (Ik betrap me erop dat ik wel Eddy Wally lijk). Een jaartje dat ik nog moeilijk ga kunnen evenaren, maar ik doe mijn best. Eerst was er de Tarte à Moi wedstrijd in de maand mei, een wedstrijd die ik won met m’n crème brûléetaart met rood fruit (die taart is nog steeds verkrijgbaar bij Delhaize trouwens). En dan waren er de Belgian Food Blog Awards in oktober en ook daar ging ik met een prijs aan de haal: de Award voor Belgian Food Blogger in de categorie Best Baking & Sweets. Een mooie kers op de taart. Want jawel, hoewel jullie hier ook hartige gerechten vinden, toch blijft mijn hart verpand aan zoet en gebak. En dat van jullie ook trouwens. Een beetje verder kan je jullie top 5 van het afgelopen jaar terugvinden en daar staat maar liefst 4 keer zoet tussen… Jullie hebben smaak! ?

 

2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

 

Massa’s mooie momenten!

Naast die 2 bekroningen maakte ik in 2017 nog massa’s mooie momenten mee: ik ging eten bij restaurant Hemingway in Bergen op Zoom, bij Bistro Mathilda in Oostende en bij La Promesse in St. Martens Latem, mocht samen met de grootste sterrenchefs aanschuiven bij de Culinary Innovators Awards, werd uitgenodigd voor een Dinner on a Lake en ook een sprankelende Tram Experience in Brussel liet een onvergetelijke indruk op me na.

 

2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

 

Daarnaast maakte ik meerdere meerdaagse trips in 2017: naar Houthalen-Helchteren in Limburg (waar ik de voetjes onder tafel schoof bij Innesto), naar Leeuwarden (culturele hoofdstad van Europa in 2018, dus allen daarheen!), naar Porto (waar ik de eerste dag van de druivenoogst voor de Graham’s porto meemaakte) en onlangs nog naar Milaan waar ik o.a. de bottelarij van San Pellegrino bezocht.

 

2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

 

En ook de PR-bureaus kuisten in 2017 hun tenen uit om ons, bloggers, fijne events te laten beleven: Delhaize, Carrefour, Lagostina, Altano, Parmaham met een lunch bij Peppe, Neff, The Grand Blogger Dinner,… Allemaal heel leuk en gezellig!

Maar wat ik nog het allerfijnste vond, dat waren de contacten: tussen de bloggers onderling én die met mijn ‘fans’. Ik vind het nog altijd raar klinken om te zeggen dat ik ‘fans’ heb. Klinkt een beetje alsof ik een diva uit de cinema ben of zo. Soit. Ik kreeg mailtjes of berichtjes van onbekenden met vragen en/of complimenten. Sommige ‘fans’ leerde ik zelfs persoonlijk kennen en ik ontdekte dat ik mensen inspireer. Alsmaar meer zelfs. In december kwamen maar liefst 76.704 (!) unieke bezoekers op Hap & Tap terecht. Da’s meer dan Old Trafford vol. (Sorry, maar de vergelijking met de voetbaltempel van Manchester United is de enige manier om het mij visueel voor te stellen!). Hoe fijn en zot is dat? Ik ben dan ook nog steeds heel dankbaar dat ik ondertussen meer dan 5 jaar geleden ‘het zotte in mijn kop kreeg’ om met Hap & Tap te starten.

 

Jullie favoriete 5 van 2017

Om deze 5 terug te vinden, heb ik best wat moeite moeten doen. De 5 meest bekeken recepten zijn immers stuk voor stuk recepten die al langer dan van in 2017 op de blog staan: de wentelteefjes werden 48.295 keer bekeken, de chocolademousse met speculoos slagroom 25.171 keer, de hazelnootmeringue-rol met Frangelico room 23.191 maal, de aardbeienmousse met mascarpone 22.822 keer en de gebakken scampi’s in tomaten feta saus 22.036 keer, maar dat zijn allemaal recepten uit 2016 of vroeger… Nu ja, ergens is dat logisch, want die recepten zijn viraal aan het gaan op Pinterest. Ik verwacht dat ze de komende jaren zelfs nog hoger gaan scoren.

Dit zijn dus de 5 uit 2017. Op de 5de plaats: de kerstpavlova met frambozen. toch wel een heel mooie prestatie als je bedenkt dat dit recept pas sinds 3 december online staat!

 

2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

 

Op de 4de plaats: vederlichte tiramisutaart zonder eieren.

 

2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

 

De bronzen plak gaat naar dit laagjesdessert met koffie, praliné en vanille.

 

2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

 

Tweede meest bekeken recept is geworden het geitenkaas cheesecake hapje met rode uienconfituur.

 

2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

 

Op jullie eerste plaats de kerststronk met 3 soorten chocolade. Dit recept werd op slechts anderhalve maand tijd maar liefst 17.966 (!) keer bekeken. Hoe zot is dat?

 

2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

 

Voornemens voor 2018

Vorig jaar maakte ik een paar plannen en ik moet zeggen dat ik die allemaal nakwam: ik nam een kijkje Behind the Scenes bij de Bocuse d’Or, bij Callebaut en bij restaurant InVINcible, al had ik die rubriek graag vaker zien opduiken. Dus, heb je een eigen zaak en wil je dat ik eens een dagje kom meedraaien, just call me!

Een jaar geleden nam ik me tevens voor om aan de hand van You Tube filmpjes de Magimix CookExpert uit te testen tegen de Thermomix en ook dat voornemen maakte ik waar: mijn 3 You Tube tests werden in totaal meer dan 12.000 keer (!) bekeken en ik hielp tal van ‘fans’ (daar gaan we weer) met het maken van de juiste keuze tussen de 2 toestellen.

Voor 2018 heb ik eigenlijk geen nieuwe doelen of goede voornemens. Ik wil gewoon op mijn elan verdergaan… en, oh ja, als het even kan, terug de Belgian Food Blog Award winnen in de categorie Best Baking & Sweets. Jullie zijn gewaarschuwd! ?

Of als jullie een uitdaging voor me hebben, laat maar weten! Ik neem alle eerbare voorstellen in overweging! ?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.484 andere abonnees

ARCHIEF

6 Reacties

 1. delbeke marie-paule

  Je bent een fantastische MADAM !!
  Al die inspiratie ….
  Ik wil je ook nog een gelukkig nieuwjaar wensen met veel kooklezier …
  Een vraagje, wij zijn een paar kookvriendinnen en zijn ook veel bezig met koken.
  Zou je niet zien zitten om eens bij ons ten huize een kookles te komen geven, zo gezellig te zamen….
  Ik heb je ooit eens ontmoet op een brunch in het Rozenhof ….en ooit eens aan de deur geweest van je vrienden van Tielt, maar daar was dan niemand thuis.
  Je moet dat zeker niet gratis doen, dat is niet de bedoeling ….. laat je iets weten?

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Marie-Paule
   Bedankt voor de heel mooie woorden!
   Ik zal je een mailtje sturen om af te spreken.
   Liefs
   Myriam

   Antwoord
 2. fieke

  Goe bezig, Myriam! Ik wens je een nieuwe award van harte doe 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

2017, een boerenjaar voor Hap & Tap!

by Myriam Minne time to read: 4 min
6