Onzichtbare taart met appels en frambozen

Dit is niet het eerste recept voor een onzichtbare taart dat ik blog. In 2016 maakte ik al een onzichtbare taart met perziken en tonkaboon. Deze is met appels en frambozen. Voor wie zich afvraagt wat een onzichtbare taart is: het deeg van deze taart, dat wat wegheeft van een clafoutis met eieren, melk, bloem en suiker (maar in veel mindere hoeveelheid!), verdwijnt als het ware, lees: het wordt onzichtbaar om het fruit (of de groenten in een hartige variant) volledig tot z’n recht te laten komen.

Moest deze taart nu ook nog onzichtbaar blijven op de heupen, dan is ’t allemaal dik in orde. Ach wat, ik zit ondertussen al terug aan looptrainingen van 15km in het weekend. Dan mag ik al een stukje taart niet? Bovendien is ’t toch allemaal fruit. Volgens Weight Watchers is dat 0 punten of zie ik iets over het hoofd? 🤔😂

 

Onzichtbare taart met appels en frambozen

 

Recept voor onzichtbare taart met appels en frambozen

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Baktijd: 45 à 50 min
Rusttijd: minimum 6 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 6 personen:
4 / 5 appels (ik koos voor Kanzi appels)
220 g frambozen
70 g Maïzena
60 g amandelpoeder
30 g frambozen voor de afwerking
2 eieren
90 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
Vetstof voor de vorm (ik gebruikte een silicone vorm en had dus geen vetstof nodig)
10 cl melk
Amandelschilfers voor de afwerking

 

Werkwijze

1. Klop de eieren met de soorten suiker in een staande mixer. Voeg de melk, de maïzena en het amandelpoeder toe. Meng het beslag goed. Verwarm de oven voor bij 190° C (th. 6-7).

2. Schil de appels, snijd ze in twee, verwijder de klokhuis en snijd ze in zeer dunne schijfjes met de  mandoline.

3. Meng de appels met het beslag in een grote slakom. Schik de helft van de appels omhuld met het beslag in een (ingevette) cakevorm. Druk goed aan zodat de schijfjes appel een mooie egale laag vormen. Verdeel er de frambozen over en eindig met de rest van de appelplakjes.

4. Bak de onzichtbare taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 à 50 min. De bovenkant moet goudbruin kleuren. (Als de taart te snel kleurt, kan je ze eventueel afdekking met aluminiumfolie. Dat is wat ik deed). Laat de taart afkoelen en zet ze minstens 6 uur in de koelkast voor je ze uit de vorm haalt. Werk af met frambozen en droog geroosterde amandelschilfers voor je ze serveert.

 

Bron: recept vertaald van de Franse website Maxi-Mag.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , ,

Onzichtbare taart met appels en frambozen

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: