Onlangs ben ik terug gestart aan hotelschool Spermalie voor niet 1 maar 2 cursussen. Beide lessen gaan maar om de 2 weken door en dat komt dus neer op 1 keer les per week. De ene cursus is vleesbereidingen en de andere is patisserie. En ik kan jullie nu al verzekeren: het wordt een topjaar. Voor beide cursussen heb ik leraars met tonnen ervaring die die maar al te graag delen. Ik hang aan hun lippen. Figuurlijk, he, mannekes! 😉
In de eerste bakles maakten we een quatre quart cake (recept hier), dit taartje en een dessert. Nu zijn de foto’s die ik in de les maak écht niet mooi: gelig licht, felle schaduwen,… Bah! Gelukkig volg ik de bakles op donderdagavond en moet ik op vrijdag maar tot 15u werken. Dat betekent dat, als ik een beetje voortmaak, ik er nog in slaag om bij daglicht een smakelijke foto te maken. Dat betekent evenwel ook dat mijn man aan de verleiding moet weerstaan om op donderdagavond en heel de vrijdag van mijn baksels te eten. De stakkerd! 🙂
Maar kijk, het is gelukt. Hij heeft op zijn tanden gebeten, met deze mooie foto’s als gevolg.
Nodig voor 12 individuele taartjes van 8 cm diameter
Voor het Bretoens zanddeeg:
210 g boter
290 g bloem
105 g suiker
105 g donkere kandijsuiker
8,5 g bakpoeder
2 g zout
8 druppels vanille-extract
1 eidooier
1 g bicarbonaat
Voor de banketbakkersroom:
1/2 liter melk
4 eidooiers
40 g maïzena of puddingpoeder
120 g suiker
1 vanillestok
Voor de crème royale:
300 g banketbakkersroom (zie hierboven)
30 g bloemsuiker
100 g room
Voor de marsepein crème:
30 g marsepein
10 g water
125 g banketbakkersroom (zie hierboven)
Voor de afwerking:
250 g afdekgelei
3 doosjes frambozen
50 g pistachenootjes
Lemon cress
Bereiding
Voor het Bretoens zanddeeg:
0 reacties