Hapje met brie geitenkaas, bresaola en geroosterde pompoen (3 varianten)

Of ik de nieuwe geiten mini brie van Alphenaer eens wilde uitproberen? “Het Nederlandse kaasje van DeJong Cheese is beschikbaar in 2 varianten – naturel en met fenegriek – en beiden sleepten een gouden award in de wacht bij de International Cheese Awards in het Engelse Nantwich. Het nieuwste product in het gamma is de geiten mini brie fenegriek met een heerlijke walnootachtige smaak, een smeuïg stukje kaas dat zich perfect uitleent te serveren bij een aperitief of een glaasje bubbels“, zo verklapte de PR-dame me nog.

Wel? Ja! Wie mij volgt, weet dat er hier met de regelmaat van de klok recepten verschijnen met geitenkaas, want ik hou van de speciale smaak. Maar een brie geitenkaas, neen, daar had ik nog niet van gehoord. Mijn fantasie sloeg meteen op hol. Wat zou ik maken? Mini-aperitiefpizzaatjes waarop de brie geitenkaas heerlijk zou wegsmelten, of toch maar een dun sneetje geroosterde ciabatta met de geitenkaas brie er koud op of neen, een paninibroodje in een lange reep gesneden… Ik kon niet kiezen. En dus maakte ik ze alledrie! Zo ben ik dan. Wanneer ik gelanceerd ben, ben ik niet meer te stoppen. #bluvngoan is niet alleen de hashtag van mijn favoriete voetbalploeg, het is ook die van mij… 😁

Ik dacht er nog aan om een espuma te maken van de brie geitenkaas (gewoon de brie geitenkaas laten smelten in eenzelfde gewicht aan room), maar daar heb ik dan maar van afgezien. Trop, c’est trop. Bovendien krijg ik dan steevast de vraag/opmerking: ik heb geen sifon, hoe doe ik het dan? 😉

Ter info: je vindt de Alphenaer geiten mini brie bij Colruyt.

 

Hapje met brie geitenkaas, bresaola en geroosterde pompoen (3 varianten)

 

Nodig voor een 8-tal brie geitenkaas mini-aperitiefpizzaatjes:

1 vel pizzadeeg
1 Alphenaer geiten mini brie fenegriek
1 potje pesto
1 rode ui, in ringen
16 flinterdunne sneetjes bresaola
1/2 butternut pompoen
1 granaatappel
1 bokaaltje gekonfijte vijgen (of verse vijgen als je dat niet kan vinden)
1 el lichtbruine suiker (de zogenaamde kinnekessuiker)
2 el olijfolie
1 el sesamzaadjes
2 takjes tijm
Peper en zout

 

Werkwijze

Rooster eerst de pompoen.

Verwarm de oven voor op 180° C.

Was de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd hem vervolgens in dunne plakken.

Schik deze op een bakplaat. Kruid met peper en zout, strooi er de sesamzaadjes en tijm over.

Besprenkel met olijfolie en strooi er de suiker over.

Schuif de pompoen in de oven en rooster hem gedurende 30 min. Als de plakjes pompoen te donker worden, kan je ze afdekken met aluminiumfolie.

 

Steek ondertussen met een uitsteekring van ca. 8 cm diameter rondjes uit het pizzadeeg.

Leg bakpapier op een bakplaat, leg de deegschijven hierop en prik gaatjes met een vork in het midden van het deeg. Verhoog de temperatuur van de oven tot 220° C.

Strijk de deegrondjes in met pesto.

Schik op elk pizzaatje een 2-tal flinterdunne sneetjes bresaola, 1/4 (gekonfijte) vijg en 1/8 partje Alphenaer geiten mini brie fenegriek. Schuif de pizzaatjes in de oven en bak ze gedurende 10 à 15 min gaar.

Werk de warme pizza’s af met een plakje geroosterde pompoen, enkele rode ui ringen en wat granaatappelpitjes.

Serveer en degusteer meteen!

 

 

Hapje met brie geitenkaas, bresaola en geroosterde pompoen (3 varianten)

 

Nodig voor een 8-tal ciabatta brie geitenkaas hapjes:

1 ciabatta
1 Alphenaer geiten mini brie fenegriek
1 rode ui, in ringen
8 flinterdunne sneetjes bresaola
1/2 butternut pompoen
1 granaatappel
1 bokaaltje gekonfijte vijgen (of verse vijgen als je dat niet kan vinden)
1 el lichtbruine suiker (de zogenaamde kinnekessuiker)
2 el olijfolie
1 el sesamzaadjes
2 takjes tijm
Peper en zout

 

Werkwijze

Rooster de pompoen zoals hierboven beschreven.

Verwarm de oven voor op 180° C.

Snijd 8 duimdikke sneetjes ciabatta en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende een 10-tal min. (In de broodrooster of in een grillpan lukt het ook!)

Schik op elk sneetje ciabatta 1 flinterdun sneetje bresaola, 1/4 (gekonfijte) vijg, 1/8 partje Alphenaer geiten mini brie fenegriek, 1 plakje geroosterde pompoen en enkele rode ui ringen. Werk af met wat granaatappelpitjes.

 

Hapje met brie geitenkaas, bresaola en geroosterde pompoen (3 varianten)

 

Nodig voor een 8-tal panini brie geitenkaas hapjes:

2 panini’s
2 Alphenaer geiten mini brie fenegriek
1 rode ui, in ringen
16 flinterdunne sneetjes bresaola
1/2 butternut pompoen
1 granaatappel
1 bokaaltje gekonfijte vijgen (of verse vijgen als je dat niet kan vinden)
1 el lichtbruine suiker (de zogenaamde kinnekessuiker)
2 el olijfolie
1 el sesamzaadjes
2 takjes tijm
Peper en zout

 

Werkwijze

Rooster de pompoen zoals hierboven beschreven.

Bak de panini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij elke panini horizontaal en vertikaal middendoor.

Schik op elke panini 2 flinterdunne sneetjes bresaola, 1/4 (gekonfijte) vijg, 3 partjes Alphenaer geiten mini brie fenegriek, 1 plakje geroosterde pompoen en enkele rode ui ringen. Werk af met wat granaatappelpitjes.

 

Bron: gesponsorde recepten gemaakt door me, myself and I voor DeJong Cheese.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Hapje met brie geitenkaas, bresaola en geroosterde pompoen (3 varianten)

by Myriam Minne time to read: 3 min
0
%d bloggers liken dit: