Hap en Tap logo zonder streep
Zalm geitenkaas

Torentje van gerookte zalm en geitenkaas

21 feb 2014 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Pinterest. Da’s naast mijn kookboeken en -tijdschriftenverzamelwoede de 3de nagel aan mijn doodskist. Bij manier van spreken he. Ach, ach. Wat staan daar toch mooie foto’s op. Uren kan ik al watertandend en al pinnend doorbrengen. Mijn bord “Food Must Make” bevat al 215 pins en groeit gestaag. Mijn bord “Food Already Made” groeit ook, maar bijlange zo snel niet…

Pinterest is DE bron van inspiratie. Telkens ik op Pinterest verzeild geraak, volg ik nieuwe borden en leer ik nieuwe blogs kennen. Zo ook vorige week weer: 4pure.nl, de blog van Andrea Janssen. Wat een pareltje!

Daar ontdekte ik dit Valentijnsgerechtje en hoewel Valentijn inmiddels voorbij is, heb ik het toch nog gemaakt. Dit is immers zo eenvoudig, zo lekker en zo feestelijk als je gasten hebt, dat het spijtig zou zijn om hiermee tot Valentijn volgend jaar te wachten… Vervang het rode biet hartje door een cirkeltje, een Paasklok, een ster,… en je hebt een voorgerecht waarmee je ALTIJD scoort!

Nodig voor 2 torentjes

200 g gerookte zalm
1 sjalotje
100 g zachte geitenkaas, type Chavroux
4 el verse room
Honing naar smaak
100 ml olijfolie
25 g rucola
Peper en zout
1 rode biet
Extra rucola

Bereiding

Schep de rucola in de blender en laat hem even pulseren. Voeg de olijfolie toe en draai net zolang tot alles goed is gemengd. Laat tenminste 1 uur op smaak komen in de koelkast.

Snijd het sjalotje en de zalm fijn en meng goed door elkaar. Laat in de koeling staan tot gebruik.

Meng de geitenkaas met de room en breng op smaak met honing, zout en peper.

Voor het opdienen zet je een dresseerring op het bord. Vul met de helft van het zalmmengsel. Druk aan met de bolle kant van de lepel. Schep daar het geitenkaasmengsel op. Maak de ring schoon en herhaal. Besprenkel het geheel met de rucoladressing.

Voor de garnering snijd je het bietje in dunne plakjes. Steek met een vormpje hartjes eruit. Leg die op de bovenkant van het torentje samen met wat rucola.

Bron: recept van 4pure.nl

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.697 andere abonnees

ARCHIEF

3 Reacties

  1. 4pure

    Wat een leuk stukje en wat ziet je gerecht er heerlijk uit! Ik heb weer zin om het te gaan maken en je hebt gelijk, dit gerecht kun je aanpassen aan elk decor!

    Antwoord
  2. Suze

    Ziet er heerlijk uit! Welk soort room gebruiken jullie ?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Suze,
      Ik gebruik altijd volle room 40%.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Torentje van gerookte zalm en geitenkaas

by Myriam time to read: 1 min
3