Als je chocolademousse intikt in Google (enkel Nederlands) dan krijg je binnen de 0,43 seconden ongeveer 550.000 resultaten. Wel, mannekes, je mag...
Jaar: 2019
Carné, artisanale beenhouwerij: meat passion!
Als blogger word ik vaak uitgenodigd op events, grote events van grote merken en kleine events. Doorgaans geef ik de voorkeur aan de laatste: klein...
Baklava met chocolade en pecannoten
Deze baklava met chocolade en pecannoten is het allereerste gebak dat ik in mijn nieuwe keuken en nieuwe oven klaargemaakt heb. Wie mij volgt op...
Mousse van miso met mosselen
Deze week hoorde ik op de radio Sven Ornelis zeggen dat hij blij wordt wanneer zijn ruitenwisser of richtingsaanwijzer meetikt op het ritme van de...
Pompoenvelouté met gerookte palingcrème
Zoals jullie weten was ik vorige week in Frankrijk op vakantie: eerst in Bordeaux voor de marathon van de Médoc en daarna nog een midweekje in Nice....
De Marathon van de Médoc, de langste marathon ter wereld
Vijf jaar was 't geleden dat ik nog een marathon liep: die van Chicago in oktober 2014. Door een stomme kwetsuur (is een kwetsuur dat niet altijd?...
Rijstdessert om met gouden lepeltjes te eten
Ik kreeg van Bosto de vraag of ik het zag zitten om een recept te ontwikkelen met hun dessertrijst. En of ik dat zag zitten! Rijstpap is een van de...
Coquille, Gandaham, komkommer, bieslook en butternut
Tik tak, tik tak. De tijd tikt onverbiddelijk verder. Kerst komt eraan. En ik kan niet koken. No kitchen, no glory. En dan grijp ik noodgedwongen...
Aardbeiensoepje met lichte slagroom
Het is zover! Ze zijn aan mijn keuken begonnen. 'Ze' is tot nu mijn zoon die het langverwachte raam is komen plaatsen en Jelle Van Melle die mijn...
Limousin runderwangen met paccheri en tomaat (met korting op GreenPan)
Er zijn heel wat uitdrukkingen die het tot stand komen van dit recept met Limousin runderwangen met paccheri en tomaat kunnen beschrijven: De wereld...
Frambozenkrans met amandelcrumble
Het is van 12 mei geleden dat ik nog een recept geblogd heb van mijn favoriete Franse bakboek Super Gâteaux. De hoogste tijd om daar verandering in...
Rode poon, vongole, bouillabaisse-jus, saffraan, venkel
Vandaag is al mijn laatste vakantiedag aangebroken aan de Côte d'Azur... Deze namiddag vliegen we terug naar huis. ? Maar ik heb nog wat mooie...
Tomaat, ricotta, Noordzeegarnalen, krokante look
Zit je nu echt zonder inspiratie, Myriam, dat je ons een "tomaat crevettes" voorstelt? Ik hoor het jullie denken. Maar vergis jullie niet, mannekes,...
Verrukkelijke vijgencake
Terwijl jullie dit recept voor een verrukkelijke vijgencake lezen, ben ik aan het bekomen van mijn 11de marathon, die van de Médoc, de wijnmarathon...
Parmezaanhoorntjes met eekhoorntjesbrood
Zot zijn, het doet geen zeer. Af en toe jeukt of piekt het een beetje. Doordat ik al een paar weekends niet deftig kan koken, heb ik nog maar weinig...
Pulled pork, kaascracker, spicy honingmosterd dip, pijpajuin
Het is weer van dattem: ik moet teruggrijpen naar oude recepten van mijn kooklessen her en der te velde. Een paar weekends geen tijd om te koken en...
Cakerol met matcha en witte chocolade
Overal liggen er kookmagazines in mijn huis verspreid: in de keuken, op mijn nachtkastje tot op het toilet toe. Die laatste plaats is eigenlijk nog...
Fancy Fishermans Pie
Elk jaar zorg ik ervoor dat er op mijn kerstmenu minstens 1 uitdagend visrecept staat, omdat ik weet dat Marianne (een dame die ik ooit...
Brandade van kabeljauw
Sergio Herman, you like him or you love him. Normaal moet dat zijn "you like him or you hate him", maar ik ben echt nog nooit iemand tegengekomen...
Vanille-mokka madeleines
Wie nu dacht: "die Myriam zal zondagochtend wel niks posten, na de (lange?) huwelijksnacht en het (uitbundige?) feestje van haar dochter heeft het...
Eendenfilet met vijgen, geglaceerde wortelen
Ik besef dat het vandaag en dit weekend totaal geen herfstweer wordt en dus geen weer om deze eendenfilet met vijgen en geglaceerde wortelen te...
Homemade aperitiefcrackers met look en verse kaas
U vraagt, ik draai. Of ik probeer dat toch te doen. Onlangs deed ik een oproep en stelde de vraag welk type recepten jullie graag willen voor kerst...
De perfecte pizza powered by pizzaiolo Gilles Draps & KitchenAid
Of ik zin had om een pizza workshop te volgen? Pizzaiolo van dienst was niemand minder dan Gilles Draps die een tijd geleden helemaal naar het la...
Amarettotaart
Hoe kom je erbij om marshmallows te laten wegsmelten in melk, daar dan oploskoffie en Amaretto aan toe te voegen, nog wat slagroom en dat dan te...
Zeeuwse kokkels a la marinara
Druk, drukker, drukst. Telkens wanneer ik denk: dit is de allerdrukste periode everrrrrr, wordt het toch nog drukker. Ik zit in mijn laatste (en dus...
Malabi ofte Israëlische romige melkpudding met rozenwater
Onlangs verklapte ik jullie dat ik eigenlijk 1 keer per maand uit een van mijn honderden kookboeken en -magazines zou willen koken. Een soort van...
Een nieuwe keuken vraagt om nieuwe potten en pannen
Zoals jullie weten (als jullie me volgen tenminste) is de final countdown naar mijn nieuwe keuken eindelijk (!) begonnen. Op 11 september wordt het...
Chocolade olijfolie cake
Onlangs kreeg ik een fles award winnende olijfolie in mijn brievenbus, een fles Casa Astrid extra vierge van voormalig elektronicatopman, Gentenaar...
Gepaneerd eitje met sesam, bloemkoolmousseline en shimeji
Na mijn eerste voorgerecht met foie gras voor kerst ga ik door op mijn elan met een vegetarisch recept: een gepaneerd eitje met sesam,...
Foie gras bollen, ananas, peperkoek crumble
Whoop whoop! Het is zover! Mijn countdown naar kerst is begonnen! Vorig jaar blogde ik mijn eerste kerstrecept op 5 augustus en goede...
Een workshop bij The Belgian Chocolate Makers: voor de echte chocoladeliefhebber!
Instagram is de nieuwe mail. Euh? Ik verklaar me nader: ik kreeg onlangs via Instagram de vraag of ik zin had om een chocolade workshop bij te...
Smeltzachte cake met perzik, framboos en tonka
Deze smeltzachte cake had ik evengoed onzichtbare cake kunnen noemen, want dat is hij eigenlijk helemaal. Ik maakte een jaar geleden ongeveer een...
Gevulde, gepofte aardappel met garnaaltjes en zure room van Oud Sluis
"Nog een klassieker uit de beginperiode van Oud Sluis. Ik pof de aardappelen, haal ze uit en breng ze op smaak met room, een eitje en fijngesneden...
Origineel citroentaartje
Met dit origineel citroentaartje komt al een einde aan mijn 'samenwerking' met Ekkow en Klay. Het was een middagje met hindernissen. Het...
Texel, wad een eiland!
Ik was eerder al verliefd geworden op het Nederlandse Brabant en Zeeland en daar is nu nog een extra regio bijgekomen: Texel. (Maak niet mijn domme...
Citroen-ricottaparfait op een bedje van meloensalade
Zijn jullie ook blij dat we de ergste warmte (voorlopig) gehad hebben? Je hoort me niet klagen, hoor. Ik vind dat zomers zomers moeten zijn (maar...
Thaise mosselsoep
Het lijkt wel alsof ik in mijn Aziatische periode ben. Lijkt niet alleen zo, is ook zo. De afgelopen 2 weken blogde ik al 2 oosterse recepten:...
Ceviche van zeetong met drie structuren van bloemkool
Ik beleefde afgelopen zondag weer een topdagje! Al voor de 3de keer ging ik bij foodfotografe Wendy van Ekkow om te koken en bakken. Het verschil...
Cake met frambozen en hazelnoten
Moest het van mezelf afhangen, dan zou ik alleen maar high level desserten (zoals mijn glaasjes met braambes en witte chocolade) en taarten (zoals...
Pieterman, kaffirlimoen, kokosmelk, citroengras
Pieterman, een gevaarlijk (en) lekker visje! Ik kreeg al veel foodpost, maar een pakket met verse vis en 3 flessen Rueda wijn, neen, zo'n originele...
Focaccia, geitenkaas, balsamico, tomaat
Vrijdagmiddag en ik ben mijn to-make en boodschappenlijstje voor het weekend aan het maken. Hierop staat dit hapje bestaande uit...
Perziken, chartreuse, amandelen
Na de maatjes met miso en tuinbonen is dit dessert met perziken, chartreuse, amandelen het tweede recept afkomstig uit het boek Le Tour du Monde en...
Zeeduivel met madras kerrie, risotto met kokos
Zeeduivel. De lelijkste vis die er is, maar ook de lekkerste. In mijn blogcarrière heb ik dit lelijke broertje al meermaals aan bod laten komen: een...
Maatjes, miso, tuinbonen
Mijn vriendin Ann heeft aan een half woord genoeg, wanneer ik haar een berichtje stuur met de vraag of ze zin heeft om te komen kokkerellen. Tenzij...
Chef for one day bij Restaurant ONE* in Roermond
Een nachtje meedraaien bij een warme bakker? Check! Een shift meewerken in een restaurant? Been there, done that. Bij Jeroen Meus dan nog wel, toen...
Charlotte met aardbeien
Het is niet omdat je iets zelf bakt dat het daarom voordeliger is. Neem nu deze charlotte met aardbeien. Volgens het recept had ik hiervoor 7...
1-2-3 rabarbermousse
Ik ben gezegend met een aantal gaven: ik heb een talenknobbel (geërfd van mijn vader zaliger), ik kan een potje koken (geen idee van wie ik dat...
Pappadums, grijze garnalen, limoencrème
Herinneren jullie zich mijn tapiocacracker met grijze garnalen en kerstomaatjes nog? Voor wie die teveel werk of te moeilijk vindt, is er nu dit...
More, het nieuwe concept van DSM Keukens, meer dan keukens alleen
Vergeet de klassieke keukenwinkel waar de ene keuken netjes tegen de andere aangeplakt staat. DSM schudt met een totaal nieuw concept de hele...
Aardbeien, rabarberijs, Griekse yoghurt, aardbeiengel, crumble
Al voor de tweede week op rij is het te warm om mijn aardbei charlotte te bloggen. De blog lokt met deze temperaturen sowieso al weinig bezoekers en...
Crème au caramel van Julia Child
Op de Knack Weekend website, waar ik dit recept tegenkwam, stond het omschreven als 'omgekeerde karamelpudding van Julia Child', maar omdat er geen...
Gebakken ananas, vanillecrème en passievrucht espuma
Jullie gaan me niet geloven en toch is het waar. (Ik zou écht nooit liegen tegen jullie, hoogstens iets verzwijgen, maar liegen, nooit!). Dit recept...
Kaashamkroketjes, mosterdcrème, gekleurde tomaten
Twee weekends heb ik al niet kunnen koken: vorig weekend was ik te gast in de Veluwe en dit weekend was ik op zaterdag jurylid bij een kookwedstrijd...
Donna Hay, Kerst het kookboek
Zeggen dat ik een kerstlover ben is een open deur intrappen. Ik ben DOL op kerst met àlles erop en eraan: de gezelligheid, de cadeautjes, het lekker...
Koffie en karamel cheesecake
Soms heb ik veel geduld en soms totaal niet. Zo maakte ik vroeger bv. borduurwerkjes in kruissteek waar ik uuuuuuuren zoet mee was. En ook om de...
Wilde eend, whisky, butternut
Zijn jullie ook zo wild van wild? Wel, ik wel. En nu ik vorig weekend met een jager op stap ging in de Veluwe (later meer hierover), eigenlijk nog...
Crème brûlée taartje
Ik kom vaak op de zotste manieren aan mijn recepten. Neem nu dit crème brûlée taartje. Ik volgde de kookdemo "wild van wild" bij Peggy en daarin...
Parisa’s Persian Kitchen, Parisa Nobakht
Van de meeste keukens weet ik perfect aan wat ik me mag verwachten: de Franse keuken, de Italiaanse, de Japanse,… maar de Perzische keuken, neen,...
Panna cotta van passievrucht en aardbei
Na het taartje met kreeft en de tournedos van kabeljauw met mosterdkruidenkorstje zijn we vandaag met deze panna cotta van passievrucht en aardbei...
Tournedos van kabeljauw met mosterdkruidenkorstje
Na mijn voorgerecht met de Maille mosterd in oktober (remember mijn mosterdijs!) moest ik in november ook nog een hoofdgerecht maken met de Franse...
Kreeft- en groententaartje
Dit kreeft- en groententaartje is een eerste recept in een reeks van 3 opeenvolgende kerstrecepten. Voor wie nu al nieuwsgierig is (ik ken dat...
Da Costa, jonge klasse in Antwerpen!
2012. Het jaar waarin het met deze blog allemaal begon en ook het jaar dat een piepjonge David da Costa met mij aan hotelschool Spermalie studeerde....
Appelroosjestaart
Deze zomer was ik te gast op een pizzaworkshop powered by KitchenAid en ontdekte daar o.a. de Japanse groentesnijder. Het was love at first sight....
Hert in ’t rood
Zotjes he hoe we van de ene dag op de andere in een ander seizoen beland zijn? Zaterdag nog 20 graden en klaar tot half 7 en zondag ineens écht koud...
Shoyu Ramen
It's a small world! Onlangs kreeg ik via Instagram een berichtje van Yoroi Life oftewel Kabir Zalaki. Hij deed mij een hele uitleg uit de doeken...
Food uit Fukushima: veilig én lekker (en dat heb ik zelfs op TV verkondigd)
Ik kwam al op veel plaatsen dankzij mijn blog, maar op 11 oktober was ik toch wel op de meest speciale plaats waar ik ooit kwam in die 7 1/2 jaar....
Hazelnoot chocolade zandkoekjes
Een aantal maanden geleden kocht ik Tourbillon siliconevormen in Het Gents Bakkershuis. Ik moest en ik zou die kopen, want ik had die nodig voor een...
Gerookte paling, framboos, mosterdijs
Mosterdijs? Jazeker! Ik werd door het mosterdmerk Maille benaderd om 2 recepten te maken/delen: een hapje of voorgerecht in oktober en een...
Orthomoleculair kerstdessert met chocolade, braambes en framboos
Hoe ouder men wordt, hoe groter het netwerk wordt dat men uitbouwt. Ik ben al behoorlijk oud en heb dus een tamelijk groot netwerk (komt vooral door...
Rijke oogst aan nieuwe kookboeken: appeltaart, avocado, alle dagen feest,…
Traditiegetrouw verschijnen er elk najaar, met de boekenbeurs in aantocht, een hele resem nieuwe kookboeken en dat is dit jaar niet anders. Wat wél...