Deze salade van gegrilde perzik, rode kool, zoete aardappel en kip is - na de watermeloen van woensdag - al het tweede recept van de...
![Salade van gegrilde perzik, rode kool, zoete aardappel en kip](https://www.hap-en-tap.be/wp-content/uploads/2019/06/Kip-FT.jpg)
Deze salade van gegrilde perzik, rode kool, zoete aardappel en kip is - na de watermeloen van woensdag - al het tweede recept van de...
Het is definitely te warm om te koken! Het enige waar een mens zin in heeft is om heel de dag met de voeten in een zwembad te zitten....
Ondertussen een paar weken geleden alweer - op 28 mei om precies te zijn - was ik samen met een aantal collega's uitgenodigd bij Point-Virgule in...
Ik was eerst van plan om vandaag charlotte van aardbei te bloggen, maar de weersvoorspellingen brachten me op andere gedachten. Je zou wel gek...
Herinneren jullie zich mijn tomaatjes nog? #Gekregen van Stoffels Tomaten? Ik maakte er al tapiocacrackers mee (die duidelijk in jullie smaak vielen...
Ik zou hier kunnen schrijven hoe licht en fris en gezond en lekker dit hapje met asperge, zuurdesem, gebrande zeebaars, graanmosterd en limoen wel...
En wachten. En nog langer wachten. Tot er eindelijk mooi weer voorspeld wordt. (Ik heb de indruk dat ik nog nooit zo vaak uitgeregend en als een...
Bon. Deze fraisier is niet geworden zoals hij moest worden. Hij moest een kleinere diameter hebben en hoger zijn. Maar ik had geen bakring van 14 cm...
Met de regelmaat van de klok contacteren merken mij met de vraag of ik aan de slag wil gaan met hun producten en een recept creëren. Onlangs was dat...
Ik geloof niet in toeval. Een 2-tal weken geleden zat ik zonder inspiratie en dweilde mijn inspiratiebronnen (Instagram, Pinterest en Pocket) af op...
Wanneer ik in Oostende uitgenodigd word, dan weet ik al op voorhand dat dat een fijn én vooral lekker eventje wordt. Dat was al zo toen ik eind 2016...
Onlangs werd ik via mijn Instagram account benaderd door Spice & Spoon, een Belgisch merk van kruidenzouten en -suikers met de vraag...
Ik hou van de goede dingen: volle room, volle plattekaas, échte boter,... Tijdens mijn allereerste les aan Spermalie x aantal jaren geleden (ik ben...
Geen inspiratie, dat overkomt me niet vaak en toch was dat vorige week het geval. Mijn vriendin Ann zou op zondag komen helpen koken voor we samen...
Twee jaar geleden deed ik al eens van Dinner On The Lake. Toen was dat in Zottegem. Ondertussen heeft het concept zich wat bijgeschaafd: de goede...
Deze braambessen champagne bundtcake is duur uitgevallen. Voor je nu al wil stoppen met lezen, lees toch maar verder. Oorzaak van die hoge kostprijs...
Hoen van Pâtis en zwarte look, twee ingrediënten die ik nog niet eerder gebruikt of geproefd had. Mijn fileleed was op slag vergeten. Mijn...
Ik ben zot op Rob! Voor jullie zich zorgen beginnen te maken, ik ben mijn Eddy niet ontrouw, zenne. ? Rob is een winkel in Brussel. Een winkel met...
Trop, c’est trop. Part 3. Na de Culinary Innovators Awards én de Royal Wedding tussen Special.T en Kusmi Tea was ik in dezelfde week ook nog...
Sinds ik ambassadrice geworden ben voor Campina houd ik constant mijn ogen open voor geschikte recepten. Toen ik deze sorbet van karnemelk, vanille...
Ik moet jullie iets bekennen: ik at nog nooit ossobuco. Tot ik een paar weken geleden deze voorgeschoteld kreeg. Het is een slow gerecht: de...
Ik ben moe. Ik moet terug meer lopen, wil ik in september de marathon van de Médoc halen. En ik moet overuren doen op het werk. We...
Trop, c’est trop. Part 2. Na de Culinary Innovators Awards was ik in dezelfde week ook nog uitgenodigd voor een Royal Wedding. Place to be: een...
Exotische tiramisu, omdat het niet altijd de klassieker met koffie moet zijn. 't is tenslotte lente. En daar passen ananas en kokos...
Jullie hebben het al door. De kookdemo bij Peggy waaruit ik deze recepten blog had als thema 'asperges'. Ik hoop dat jullie aspergefans zijn! ? Na...
Het is weer zover. Ik moet teruggrijpen naar recepten van mijn kooklessen. Een heel weekend niet gekookt, wegens 'duusd' andere dingen...
Trop, c'est trop. Part 1. Wanneer je op 1 week naar 3 events moet, dan is dat eigenlijk teveel. Dat betekent ten eerste dat ik gegarandeerd te laat...
Herinneren jullie zich mijn fameuze boek Super Gâteaux nog? Ik liet mijn collega's er allemaal een taart uit kiezen en beloofde hen dat...
Al sinds ik met deze blog begon, pakt Parmaham elk jaar uit met een stunt: vorig jaar was ik te gast bij Roger Van Damme die desserts maakte met...
Santa Maria! Nee hoor, dit is geen smeekbede tot onze-lieve-vrouw om de VAR positief te beïnvloeden om Club Brugge alsnog kampioen te...
Als ambassadrice van Campina word ik uitgenodigd voor alle events van het merk, zo ook vorige week woensdag, 1 mei, toen de koetjes van boer Guy en...
Onlangs kreeg ik de vraag ik of een pakje van de Choco Leibniz Ruby ltd. edition petit-beurrekes van Bahlsen wilde ontvangen. Je weet wel, die...
Een normale vrouw kan niet genoeg schoenen hebben. Of jurkjes. Of eventueel zelfs kleurtjes nagellak of lippenstift. Bij mij ligt dat enigszins...
Vandaag wordt Hap & Tap 7 jaar! Whoop, whoop! Nooit gedacht toen ik op een blauwe maandinsdag 7 jaar geleden begon te bloggen (lees hier hoe)...
The Grand Blogger Dinner, het begint een jaarlijkse traditie te worden. Alhoewel, not really want in 2018 werd een jaartje overgeslagen. Maar in...
Ik houd van dessertglaasjes. En jullie doen dat duidelijk ook. Mijn yoghurtmousse met mango is trending de laatste weken. In nog geen jaar tijd werd...
Griet is een echte lekkernij en griet met prei, groene asperges en pistaches is een culinaire hoogvlieger. Man, man, man, dit is een...
Nu we al van de lente hebben kunnen proeven (en da's nog zacht uitgedrukt, het voelde al als hartje zomer), willen we natuurlijk meer van dattum....
Gebakken aardbeien? Jawel. Been there, done that: in 2013 (!) blogde ik al een aardbeienbrochette. Dus toen ik dit recept van Jo Nelissen...
Na het hapje met coquille, cashew en kalamansi is dit het 2de recept van mijn kookles bij Peggy. Wijting is een ondergewaardeerde vis die vroeger...
Ik ga een pak volgers gelukkig maken, denk ik. Ik had de laatste weekends te weinig tijd om te koken en ben dus verplicht om hier wat...
Wanneer er een mailtje van Esther binnenkomt, dan ben ik er als de kippen bij 1. om het te lezen en 2. om het (als het eventjes kan) bevestigend te...
Niet alleen een oud Delicious magazine was op mijn bureau op kantoor blijven slingeren, ook het boekje Fraise van Christophe Adam zat al een tijdje...
Vrijdagmiddag. Tijd om mijn boodschappenlijstje te maken. Doelloos kijk ik wat rond. Op Pinterest. Op Instagram. Tot mijn oog valt op een oud...
Dit recept hebben jullie te danken aan het feit dat ik community manager ben voor Magimix Belgium. Ik was aan het rondsnuffelen op de...
Ik stond voor een dilemma. Ik moest kiezen tussen ofwel een stresserend avondje voor tv, nagelbijtend (ah neen, just, daar was ik mee gestopt!)...
Neen, niet de (nochtans) heel leuke events die ik meemaak. En neen, ook niet de toffe contacten met collega-bloggers. Wat ik het àllerfijnste vind...
Whoop, whoop! Ik heb groot nieuws te vertellen. Sinds 1 april (geen grap!) mag ik mezelf officieel Campina Ambassadrice noemen! Ik ben oprecht fan...
Houd je van mosselen en van asperges? Dan moet je deze chaud-froid van mosselen en asperges nù maken. Het aspergeseizoen duurt nog wel...
Soms gaan er weken voorbij zonder dat er iets noemenswaardigs gebeurt en dan krijg je ineens 2 Uitnodigingen met grote U na elkaar: op...
Toen mijn ex-collega's onlangs afspraken voor een baknamiddag samen (waarin we uiteindelijk de chocolade cannoli maakten), was een van de recepten...
Als Foodblog Award winnares in de categorie Best Baking & Sweets (al van 2017 geleden, dat wel) verwachten jullie originele desserts voor jullie...
Voor een kerstmenu mag het wat meer zijn, niet? Wat dacht je van patrijs en truffel en girolles in een soepje van kastanjes? Dit recept is er weer...
Sinds de trouw van mijn dochter ben ik het nagelbijten afgeleerd en laat ik regelmatig mijn gelnagels bijwerken. Maar toen de uitnodiging van...
Taart uit de blender. Mixen, in de oven zetten en klaar. Dat is een nieuw kookboek dat onlangs verschenen is. Ik moet er nog een review over...
"Desserke poepsimpel en 5' werk, ideaal voor een blogster die in tijdnood zit, ?? beetje crème brulee achtig met zachte peer, gewoontjes maar...
Voor wie zich afvraagt of ik nog steeds les volg aan Spermalie, het antwoord is neen. Na 18 jaar (plus minus, ik ben de tel kwijt) ben ik ermee...
AMC opende afgelopen zaterdag een pop-up store in Brugge, maar op vrijdagavond was er al een pre-opening voor een select clubje genodigden en daar...
Vorige week zaterdag was het weer zover: baknamiddag met mijn ex-collega's, een fijne traditie die we nu toch al een paar jaar in stand houden. De...
Duif. Het is niet meteen mijn eerste keuze. Het feit dat mijn vader duivenmelker was en er dus nooit duif op tafel kwam, zal hier wel voor iets...
Als je chocolademousse intikt in Google (enkel Nederlands) dan krijg je binnen de 0,43 seconden ongeveer 550.000 resultaten. Wel, mannekes, je mag...
Als blogger word ik vaak uitgenodigd op events, grote events van grote merken en kleine events. Doorgaans geef ik de voorkeur aan de laatste: klein...
Deze baklava met chocolade en pecannoten is het allereerste gebak dat ik in mijn nieuwe keuken en nieuwe oven klaargemaakt heb. Wie mij volgt op...
Deze week hoorde ik op de radio Sven Ornelis zeggen dat hij blij wordt wanneer zijn ruitenwisser of richtingsaanwijzer meetikt op het ritme van de...
Zoals jullie weten was ik vorige week in Frankrijk op vakantie: eerst in Bordeaux voor de marathon van de Médoc en daarna nog een midweekje in Nice....
Vijf jaar was 't geleden dat ik nog een marathon liep: die van Chicago in oktober 2014. Door een stomme kwetsuur (is een kwetsuur dat niet altijd?...
Ik kreeg van Bosto de vraag of ik het zag zitten om een recept te ontwikkelen met hun dessertrijst. En of ik dat zag zitten! Rijstpap is een van de...
Tik tak, tik tak. De tijd tikt onverbiddelijk verder. Kerst komt eraan. En ik kan niet koken. No kitchen, no glory. En dan grijp ik noodgedwongen...
Het is zover! Ze zijn aan mijn keuken begonnen. 'Ze' is tot nu mijn zoon die het langverwachte raam is komen plaatsen en Jelle Van Melle die mijn...
Er zijn heel wat uitdrukkingen die het tot stand komen van dit recept met Limousin runderwangen met paccheri en tomaat kunnen beschrijven: De wereld...