Abrikozentaart met rozemarijn uit de blender

Taart uit de blender. Mixen, in de oven zetten en klaar. Dat is een nieuw kookboek dat onlangs verschenen is. Ik moet er nog een review over schrijven, maar ik kon zo lang niet wachten. Het boek bulkt van de supersonisch snelle recepten en dat was net wat ik nodig had. Geen tijd, maar wel zin in iets lekkers is momenteel mijn dagelijks deel. 🙄 Deze abrikozentaart kwam dan ook als geroepen. Ik toverde ze in no time uit mijn spiksplinternieuwe oven… en werkte ze even snel naar binnen. Als dat maar goed afloopt, want het lopen staat momenteel op een heel laag pitje. ‘k snap écht niet aan wat ik mijn tijd verdoe…

Nu ja, ik heb de indruk dat jullie mijn snelle en makkelijke recepten wel weten te smaken. Meer zelfs dan mijn meer gastronomische gerechten. Mijn risotto met duif (gepost op 4 oktober) werd 570 keer bekeken, terwijl mijn perengratin die afgelopen vrijdag pas werd gepost al 945 keer gezien werd. Maar maak jullie geen illusies, ik blijf mijn niche trouw en ga blijven volharden in de boosheid door culinaire recepten te bloggen. Maar af en toe een snelle taart zoals deze abrikozentaart kan geen kwaad. Da’s goed voor mijn statistieken. 😃

Enkele tips voor je eraan begint:

  • De melk: verwarm de melk voordat je hem in de blender giet, dan wordt het mengsel romiger. Je kunt volle of halfvolle melk gebruiken.
  • Het meel: voor een nog duidelijkere scheiding tussen de romige vulling en de deegbodem kun je het best volkoren- of half-volkorenmeel gebruiken.
  • De vorm: gebruik bij voorkeur een siliconen bakvorm, dan komt de taart er makkelijker uit. Zo niet, dan vet je een springvorm in en bekleed hem met bakpapier. Tel in dat geval 10 min bij de baktijd op. Het recept is voor een siliconen bakvorm met een diameter van 26 cm of een springvorm met een diameter van 22 cm.
  • Bakken: laat het deeg voordat je de bakvorm in de oven schuift 10 min rusten, zodat de taart zich in 2 lagen kan splitsen. De taart is gaar als je er met een mes in prikt en de punt er schoon en droog uit komt, zonder dat er beslag aan blijft hangen.
  • Uit de vorm halen: laat de taart minstens 10 tot 15 min buiten de oven rusten voordat je hem uit de vorm haalt.

 

Abrikozentaart met rozemarijn uit de blender

 

Recept voor abrikozentaart met rozemarijn uit de blender

(Voor)bereiding: 10 min
Oven: 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel gemakkelijk

Ingrediënten voor 6 personen:
60 g boter
50 cl melk
150 g suiker
1 tl rozemarijnnaaldjes
1 tl vanille-extract
90 g volkorenmeel
150 g hazelnootpoeder
4 eieren

Voor de afwerking en opmaak:
400 g halve abrikozen (ik nam er uit blik, aangezien het abrikozenseizoen is afgelopen)
1 takje rozemarijn

 

Werkwijze

Verwarm de boter met de melk 5 min in de magnetron. Doe de rest van de ingrediënten van het beslag in de aangegeven volgorde in de beker van de blender en voeg als laatste het boter-melkmengsel toe. Mix alles tot een glad beslag.

Verwarm de oven voor tot 180° C. Schenk het beslag in een taartvorm en laat 10 min rusten. Verdeel de halve abrikozen over het beslag. Bak de taart 30 min in de oven.

Haal de taart uit de oven en garneer hem met het takje rozemarijn.

 

Bron: recept uit het boek Taart uit de blender.

Related Post

Tags: , , , ,

Abrikozentaart met rozemarijn uit de blender

by Myriam Minne time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: