Banoffee frappé

door | aug 24, 2015 | Dessert, Electro, Reviews, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Banoffee

Regelmatig krijg ik de vraag van PR-bureaus of rechtstreeks van merken zelf of ik hun producten wil uittesten. Meestal doe ik dat met veel plezier… op voorwaarde dat ik 100% achter het product of merk sta. Dat is een conditio sine qua non! Ik zou er echt wakker van liggen, moest ik ‘iets’ de hemel in prijzen dat ikzelf niet OK vind. Dan zwijg ik er liever over.

Maar zo gebeurde het dat ik onlangs voor een heel moeilijke keuze kwam te staan. Ik kreeg immers volgende vraag in mijn mailbox: “Myriam, ben jij een smoothie-fan?” Euh, neen, eigenlijk niet… Ik ben niet zo’n smoothie madam. Zoals ook havermout, chiazaden en/of sapjes niet aan mij besteed zijn. Niet dat ik gezondheid niet belangrijk vind, hoor. Tuurlijk wel! Maar ik ben eerder het “als-ik-zondig-beweeg-ik-wel-een-kilometertje-extra-om-die-calorieën-er-weer-af-te-krijgen” type. Liever echte, goeie boter dan margarine, is mijn motto. Liever een dikke boterham met choco dan een smoothie als ontbijt.

Maar anderzijds was de beschrijving van het toestel zo aanlokkelijk dat ik toch op zoek ging naar een oplossing: “Kan jij ook niet meer zonder je blender in je keuken? Dan moet je zeker de Oster Versa eens proberen! In de Verenigde Staten is Oster al jarenlang het it-merk onder de blenders en ze zijn nu ook beschikbaar bij ons! Zelfs Don Draper uit Mad Man gaat niet voor minder dan een Oster om zijn dagelijkse sapjes te maken, check it out!”

 

Ik hoefde eigenlijk al niet meer verder te lezen: ikke de blender van sekssymbool Don Draper testen? Diepe zucht. Mijn gedachten dwaalden helemaal af en ik zag mezelf al in mijn bloemenjurkje (ik héb helemaal geen bloemenjurkje, maar da’s een detail) naast den Don staan… En ja, ik was zelfs bereid om mij tot de sapjes- en smoothiessekte te bekeren.

Dagdromend, las ik verder: “Wat maakt de Oster Versa nu zo speciaal? Hij is echt super krachtig! Ijs crushen of een blok Parmezaanse kaas klein krijgen is voor hem een koud kunstje! De kan heeft een inhoud van 1,9 liter en het mes draait met meer dan 400 kilometer per uur!”

 

OK. Laat Don… euh de Oster Versa blender maar komen, schreef ik. Ontwaakt uit mijn dagdroom, kreeg ik dit lumineuze idee: een milkshake, da’s toch eigenlijk ook wel een smoothie, niet? Iets minder gezond, dat wel, maar dus meer mijn ding. En bovendien een uitstekende manier om de kracht van de Oster Versa te testen, want er moet flink geblenderd worden.

Wel, het machien had niet de minste moeite met mijn banoffee frappé (klinkt mooier dan bananenmilkshake met karamel, vinden jullie niet?). Meer nog, er is zelfs een voorgeprogrammeerde functie: door deze functie te gebruiken past het toestel de snelheid en de tijd aan aan het te maken product (smoothies, soepen en/of dips). In mijn geval draaide de machine eerst kort rustig tot de ingrediënten klein genoeg zijn, waarna de messen even stoppen om daarna met volle snelheid (en dat zijn een indrukwekkende 28.000 (!) toeren per minuut – ter vergelijking, de veelgeprezen Thermomix haalt 10.000 toeren per minuut) alles tot een romig mengsel te blenderen.

Binnenkort, ga ik eens proberen om er een (tomaten)soep in te mixen. De tomaten met schil en pitjes erin en die zou er perfect glad moeten uitkomen. Wordt vervolgd!


 
 

Voor 2 grote porties

395 g gezoete gecondenseerde melk
60 g bruine suiker
50 g boter
2 grote rijpe bananen
480 ml melk
4 grote bollen vanilleroomijs
4 ijsblokjes
120 ml opgeklopte slagroom
1 el chocoladeschilfers voor de afwerking

Bereiding

Warm de gezoete, gecondenseerde melk, de bruine suiker en de boter in een pan op een laag vuur en laat sudderen, terwijl je constant roert, gedurende 10 à 12 minuten tot de karamel indikt. Laat het mengsel niet koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Doe de bananen, melk, roomijs, ijsblokjes en 2 eetlepels van de afgekoelde karamel in de blender en mix tot een glad mengsel.

Neem 1 eetlepel karamelsaus en draai rond in een groot glas. Giet de helft van de bananenshake erin en werk af met een flinke toef slagroom en chocoladeschilfers. Doe net hetzelfde met het tweede glas. Serveer meteen.

Bron: recept van de blog The Food Dpt.

 

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.045 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

4 Reacties

  1. Bakdame

    myriam, ik zit hier te lachen terwijl ik dit lees….leuk om ons te laten meekijken in je dagdromen!
    en ik ben blij dat ik hier ook eens lees dat er nog mensen zijn die niet aan smoothies en dergelijke zijn…
    want ik ben dat ook niet en ook niet aan al die gerechten met havermout…..
    mooie foto is dit hier!
    liefs

    Antwoord
  2. Sarah TL

    Wat een leuke blogpost! Ik ben wel een smoothie lover en die blender ziet er ook wel mooi uit! 😉 x

    Antwoord
  3. Hap & Tap

    Dag Bakdame,
    Mijn principe is: blijf jezelf. What you see, is what you get bij mij. 🙂
    Liefs!

    Antwoord
  4. Hap & Tap

    Ik kan je deze blender ten stelligste aanbevelen, Sarah.
    Hij kost wel wat, maar dan heb je ook wat!
    x

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Banoffee frappé

by Myriam time to read: 3 min
4
%d bloggers liken dit: