Dat je van een potje gezoete gecondenseerde melk dulce de leche kon maken, dat wist ik. Maar dat je er ook lekkere karamelsnoepjes mee kon maken, dat wist ik niet. Tot ik onlangs dit recept tegenkwam in Libelle Lekker. Veel meer dan het blikje melk heb je er trouwens niet voor nodig: een klein beetje boter, wat vanille-extract en veel geduld: ca. 30 minuten roeren!
Nodig voor een 30-tal snoepjes
Zeezout
Bereiding
Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag op een laag vuurtje.
Doe er de gecondenseerde melk en het vanille-extract bij en roer met een houten lepel. Hou het mengsel in beweging, je voelt het indikken en de kleur wordt donkerder.
Zodra alles in het midden van de pan samenklit, is de karamel klaar. Stort ‘m op een bord met bakpapier en strijk glad. De karamel is heet! Je kunt er een vel bakpapier opleggen en de karamel met een deegroller uitrollen.
Snij de nog warme karamel in stukken, zo groot als je je snoepjes wilt. Wacht hier niet te lang mee, want zodra de karamel hard is, is hij niet meer te snijden.
Bestrooi de snoepjes met zeezout en laat ze volledig afkoelen.
Bron: Libelle Lekker magazine mei 2015.
Hoi leuk recept, maar wat wordt er bedoeld met de afkorting kl ?
Kinderlepel, kleine lepel ?
Dag Ineke
Sorry, hoor! Kl = koffielepel = theelepel bij jullie. 😉
Ik probeer het nochtans telkens aan te passen, maar deze keer is de kl. dus aan mijn aandacht ontsnapt…
Happy Halloween!
Myriam