- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Banoffee frappé

Banoffee

Regelmatig krijg ik de vraag van PR-bureaus of rechtstreeks van merken zelf of ik hun producten wil uittesten. Meestal doe ik dat met veel plezier… op voorwaarde dat ik 100% achter het product of merk sta. Dat is een conditio sine qua non! Ik zou er echt wakker van liggen, moest ik ‘iets’ de hemel in prijzen dat ikzelf niet OK vind. Dan zwijg ik er liever over.

Maar zo gebeurde het dat ik onlangs voor een heel moeilijke keuze kwam te staan. Ik kreeg immers volgende vraag in mijn mailbox: “Myriam, ben jij een smoothie-fan?” Euh, neen, eigenlijk niet… Ik ben niet zo’n smoothie madam. Zoals ook havermout, chiazaden en/of sapjes niet aan mij besteed zijn. Niet dat ik gezondheid niet belangrijk vind, hoor. Tuurlijk wel! Maar ik ben eerder het “als-ik-zondig-beweeg-ik-wel-een-kilometertje-extra-om-die-calorieën-er-weer-af-te-krijgen” type. Liever echte, goeie boter dan margarine, is mijn motto. Liever een dikke boterham met choco dan een smoothie als ontbijt.

Maar anderzijds was de beschrijving van het toestel zo aanlokkelijk dat ik toch op zoek ging naar een oplossing: “Kan jij ook niet meer zonder je blender in je keuken? Dan moet je zeker de Oster Versa eens proberen! In de Verenigde Staten is Oster al jarenlang het it-merk onder de blenders en ze zijn nu ook beschikbaar bij ons! Zelfs Don Draper uit Mad Man gaat niet voor minder dan een Oster om zijn dagelijkse sapjes te maken, check it out!”

 

Ik hoefde eigenlijk al niet meer verder te lezen: ikke de blender van sekssymbool Don Draper testen? Diepe zucht. Mijn gedachten dwaalden helemaal af en ik zag mezelf al in mijn bloemenjurkje (ik héb helemaal geen bloemenjurkje, maar da’s een detail) naast den Don staan… En ja, ik was zelfs bereid om mij tot de sapjes- en smoothiessekte te bekeren.

Dagdromend, las ik verder: “Wat maakt de Oster Versa nu zo speciaal? Hij is echt super krachtig! Ijs crushen of een blok Parmezaanse kaas klein krijgen is voor hem een koud kunstje! De kan heeft een inhoud van 1,9 liter en het mes draait met meer dan 400 kilometer per uur!”

 

OK. Laat Don… euh de Oster Versa blender maar komen, schreef ik. Ontwaakt uit mijn dagdroom, kreeg ik dit lumineuze idee: een milkshake, da’s toch eigenlijk ook wel een smoothie, niet? Iets minder gezond, dat wel, maar dus meer mijn ding. En bovendien een uitstekende manier om de kracht van de Oster Versa te testen, want er moet flink geblenderd worden.

Wel, het machien had niet de minste moeite met mijn banoffee frappé (klinkt mooier dan bananenmilkshake met karamel, vinden jullie niet?). Meer nog, er is zelfs een voorgeprogrammeerde functie: door deze functie te gebruiken past het toestel de snelheid en de tijd aan aan het te maken product (smoothies, soepen en/of dips). In mijn geval draaide de machine eerst kort rustig tot de ingrediënten klein genoeg zijn, waarna de messen even stoppen om daarna met volle snelheid (en dat zijn een indrukwekkende 28.000 (!) toeren per minuut – ter vergelijking, de veelgeprezen Thermomix haalt 10.000 toeren per minuut) alles tot een romig mengsel te blenderen.

Binnenkort, ga ik eens proberen om er een (tomaten)soep in te mixen. De tomaten met schil en pitjes erin en die zou er perfect glad moeten uitkomen. Wordt vervolgd!


 
 

Voor 2 grote porties

395 g gezoete gecondenseerde melk
60 g bruine suiker
50 g boter
2 grote rijpe bananen
480 ml melk
4 grote bollen vanilleroomijs
4 ijsblokjes
120 ml opgeklopte slagroom
1 el chocoladeschilfers voor de afwerking

Bereiding

Warm de gezoete, gecondenseerde melk, de bruine suiker en de boter in een pan op een laag vuur en laat sudderen, terwijl je constant roert, gedurende 10 à 12 minuten tot de karamel indikt. Laat het mengsel niet koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Doe de bananen, melk, roomijs, ijsblokjes en 2 eetlepels van de afgekoelde karamel in de blender en mix tot een glad mengsel.

Neem 1 eetlepel karamelsaus en draai rond in een groot glas. Giet de helft van de bananenshake erin en werk af met een flinke toef slagroom en chocoladeschilfers. Doe net hetzelfde met het tweede glas. Serveer meteen.

Bron: recept van de blog The Food Dpt.

 

Related Post