Kerstkoekjes: sneeuwballen met hazelnoot

Kerst, da’s voor mij niet alleen genieten van een uitgebreid diner, maar dat betekent ook koekjes bakken! Helaas, zien veel mensen het niet meer zitten om daarvoor tijd uit te trekken, wanneer ze uren achter hun kookpotten gestaan hebben. Spijtig, want homemade cookies horen toch bij Kerst, niet?

Wel, laat mij jullie helpen. Deze sneeuwballen zijn in 10 minuten klaar. Die maak je toch snel even tussen de soep en de patatten. Letterlijk en figuurlijk!

Voor 24 koekjes

100 g hazelnootpoeder
80 g poedersuiker
20 g eiwit
+ 50 g bloemsuiker voor de afwerking

Bereiding

Verwarm de warmeluchtoven voor op 120°.
Meng het hazelnootpoeder en de poedersuiker. Voeg beetje bij beetje en in meerdere keren het eiwit toe tot je een stevige deegbal bekomt.
Verdeel het deeg in 2 delen die je tot een lange worst rolt. Snijd elke worst in 12 stukken en rol die tot gelijke balletjes.

Giet 50 g poedersuiker in een kom, gooi er 4 deegballetjes in en schud de kom tot de balletjes volledig bedekt zijn met suiker. Schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en herhaal tot al je deeg op is.
Schuif de bakplaat in de oven gedurende 10 à 12 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes volledig afkoelen. Let wel: deze koekjes zijn bijzonder broos wanneer ze nog warm zijn.
Laat de sneeuwballen zeker niet te lang bakken, want ze moeten krokant zijn vanbuiten en zacht vanbinnen.

Bron: recept van de blog Cakes in the City.

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Kerstkoekjes: sneeuwballen met hazelnoot

by Myriam time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: