Jullie hebben het al door. De kookdemo bij Peggy waaruit ik deze recepten blog had als thema ‘asperges’. Ik hoop dat jullie aspergefans zijn! ? Na het supersoepje met gerookte tonijn en bonitovlokken, was het tijd voor deze ene grote witte asperge. Weinig ingrediënten, maar wel topingrediënten! En ook qua presentatie kan dit bordje wel tellen. Als jullie het maken, deel dan even een foto op Facebook en/of Instagram en tag Hap & Tap erin ajb. Dan krijg ik hier een melding van. Het doet mij altijd enorm plezier wanneer ik zie dat jullie mijn recepten met succes namaken!
Recept voor witte asperge, dragon, garnalen, kwartelei
(Voor)bereiding: 1 u
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Nodig voor 8 personen:
Voor de asperges:
8 witte asperges AAA
Voor de dragonemulsie:
1 handvol dragonblaadjes
1 tl mosterd
1 tl dragonazijn
1 tl sushiazijn
3 dl druivenpitolie
1 tl gelespessa
1 ei
Een scheutje water
Voor de garnalen:
250 g ongepelde garnalen
Voor de kwarteleitjes:
8 kwarteleitjes
Voor de afwerking:
Poeder van gedroogde zwarte olijven
Werkwijze
Voor de asperges:
Schil 8 asperges en snij van elke asperge 2 mooie schijfjes in de lengte. Gebruik hiervoor bij voorkeur een mandoline of dunschiller. Bewaar deze schijfjes onder folie.
Kook de asperges gaar in gezouten water. Zorg ervoor dat de asperge al dente blijft.
Besprenkel de asperges met olijfolie en kruid goed met peper en zout. Grill de asperges in een grillpan.
Voor de dragonemulsie:
Mix het water met de dragon, de gelespessa, de dragonazijn, de sushiazijn, de mosterd en het ei tot een gladde coulis.
Monteer voorzichtig met de druivenpitolie tot je een mooie dragonemulsie bekomt.
Voor de garnalen:
Pel de garnalen en bewaar ze op ijs in de koelkast.
Voor de kwarteleitjes:
Voor de kwarteleitjes kan je kiezen: ofwel pocheer je ze op 64° C gedurende 10 min en schil je ze daarna voorzichtig ofwel bak je er spiegeleitjes van. Voor dit recept werd gekozen voor het laatste.
Afwerking
Verwarm de asperges in de oven gedurende 2 min op 160° C.
Plaats 1 witte asperge op het bord en leg hier wat garnalen op.
Spuit hierop enkele dotjes dragonemulsie en plaats daarop de 2 schijfjes rauwe asperge.
Werk af met verse dragonblaadjes, enkele garnalen, het kwarteleitje en het poeder van gedroogde zwarte olijven.
Smakelijk!
Bron: recept van chef Jo Nelissen voor Peggylicious.
gelespessa ken ik niet. Wat is het en waar te verkrijgen? ? Dank voor info.
Dag Marleen
Gelespessa is een product van Sosa dat zorgt voor binding.
Zie: https://www.foodxperience.com/ingredient/gelespessa-van-sosa
Je vindt het in horeca speciaalzaken of online, wel meestal in een verpakking van 1 kg.
Tip : als particulier kan je zonder pasje binnen bij Horeca Totaal in Brugge.
Succes!
waar koop je poeder van zwarte olijven? Alvast bedankt!
Lena
Dag Lena
Dat koop je niet, dat maak je zelf door zwarte olijven te drogen in de oven en daarna in de blender te cutteren tot poeder:
Giet een klein potje zwarte olijven af, dit moeten olijven op pekel zijn (dus niet op olie) en droog ze 12 uur lang op 65°C (of tot ze droog aanvoelen). Een andere mogelijkheid is om de olijven 3 uur in een gewone oven op 90 °C te drogen. Laat de olijven afkoelen en vermaal ze tot poeder in de blender.
Succes!
Gisteren je receptje gemaakt, was superlekker!
Wel dragonemulsie zonder gelespessa, was geen probleem, dik genoeg.
Het doet me plezier dat te lezen, Inge!
Liefs
Myriam
kan je dit ook koud meegeven?
Dag kan je zeker, Jenn.
Smakelijk!
Myriam